С късен гол на Обамеянг Арсенал повали Бенфика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Артилеристите са осминафинал след победа с общ резултат 4:3

С гол на Пиер-Емерик Обамеянг няколко минути преди края Арсенал се добра до драматична победа с 3:2 над португалския гранд Бенфика в срещата-реванш от 1/16-финалния дуел в Лига Европа и с общ реултат 4:3 продължи напред в надпреварата.

Артилеристите излязоха напред в резулатата в средата на първата част, когато Обамеянг не остави шансове за стража на гостите Елтон Лейте с хладнокръвен завършек след асистенция на Букайо Сака.

Малко преди антракта обаче португалците възстановиха паритета – Диго Гонсалвеш изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и Бернд Лено не успя да стори нищо – 1:1.

Втората част започна с попадение на Обамеянг, което обаче правилно не беше зачетено заради засада. В 57-ата минута треньорът на Бенфика Жорже Жезуш направи тройна смяна, а съвсем скоро след това Бенфика вече бе напред в резултата.

Балонна топка, изритана от вратаря, беше преценена лошо от халфа на Арсенал Дани Себайос, който се опита с глава да върне към Лено. Рафа Силва обаче стигна пръв до кълбото и с лекота порази целта.

Веднага след това Себайос беше заменен от Томас Партей. Появилият се също в този епизод Вилиан направи ударно включване, след като в 67-ата подаде към Тиърни, който с левачката реализира за 2:2.

За последния около четвърт час Артета предприе риск, вкарвайки Лаказет за сметка на защитник – Белерин. Офанзивният подход на мениджъра даде резултат в 87-ата, когато Сака пак намери Оба-Оба и той с глава простреля Лейте за 3:2.

Съставите:
АРСЕНАЛ: Лено, Белерин, Луис, Габриел, Тиърни, Джака, Себайос, Сака, Йодегор, Смит Роу, Обамеянг

БЕНФИКА: Лейте, Вертонген, Отаменди, Верисимо, Гонсалвеш, Таарабт, Вайгъл, Силва, Грималдо, Пици, Сеферович