Решителни срещи в последния кръг на груповата фаза на Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тази вечер ще станат ясни всички отбори, класирали се напред в турнира

Днес ще се проведат двубоите от последния кръг на груповата фаза на Лига Европа. Някои от отборите вече си осигуриха място във фазата на директните елиминации, но други ще се борят с всички сили в последния кръг за класиране напред в състезанието.

Отбори като Уест Хем, Фрайбург, Марсилия, Брайтън, Ливърпул, Аталанта, Рен, Виляреал, Рома и Байер Леверкузен са сигурни за следващата фаза на турнира. Нека видим обаче в кои групи ще има голяма битка за място сред първите 2 в класирането.

В група С отборите на Бетис, Рейнжърс и Спарта Прага са разделени само от две точки. Бетис посреща Рейнджърс и има големи шансове да продължи напред, като се нуждае от победа или равенство срещу шотландците. Спарта Прага пък ще се надява да надвие кипърския Арис и да намери място сред първите 2 тима в класирането.

Уест Хям и Фрайбург ще спорят за първото място в група А. В момента двата тима имат по 12 точки, като тази вечер се срещат в Лондон. Завършилият на първото място си гарантира участие на 1/8-финалите, а другият тим ще трябва да премине през плейофите. Същото важи и за Брайтън и Марсилия, които тази вечер се срещат на английска земя. Преди срещата “чайките” изостават с точка от френския тим, който е лидер в група В.

Италианският гранд Рома ще се надява да заеме първото място в групата си. “Вълците” са с 10 точки, докато лидер е Славия Прага с 12 пункта. В последния кръг днес Рома приема Шериф Тираспол, докато Славия Прага е домакин на Сервет.