Белгийско изпитание за Ливърпул в Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На "Анфийлд" тази вечер пристига Юнион Сент Жилоа

Тимът на Ливърпул се завръща в игра за първи път след противоречивата си загуба от Тотнъм, когато приема белгийския Юнион Сент Жилоа в турнира Лига Европа в четвъртък. Срещата е от 22:00 ч. на “Анфийлд” като мърсисайдци са тотални фаворити за победата.

Хората на Юрген Клоп трябваше да правят обрат, за да победят ЛАСК в първата си среща от група Е, но в крайна сметка си осигуриха убедителна победа с 3:1, докато Юнион направи реми у дома 1:1 срещу френския Тулуза. Клоп вероятно ще направи няколко промени за този мач от Лига Европа и играчи като Харви Елиът и Райън Гравенберх трябва да влязат в стартовите 11. Все пак трябва да се очаква Ливърпул да спечели, дори ако Клоп завърти състава, но белгийският тим не е за подценяване.

Отборът на Ливърпул има само една суха мрежа в девет мача този сезон и допусна срещу ЛАСК и срещу Лестър в мачове от различнйите турнири, докато Юнион Сент Жилоа отбеляза шест гола в последните си три мача като гост и не успя да отбележи само в два от изминалите 12 двубоя. Белгийският тим ще се опита да притесни съперника, но все пак Ливърпул остава отборът с доста повече качество в състава. “Червените” ще трябва да преминат през това белгийско изпитание с отличен, за да улеснят работата си в турнира Лига Европа и да са по-спокойни за следващите двубои.

Статистика преди мача:

  • Ливърпул записа пет победи от последните шест мача във всички турнири
  • Юнион Сент Жилоа са непобедени в пет от последните шест мача във всички състезания
  • Отборът гост влиза в този мач на фона на три последователни победи във всички състезания
  • Юнион Сент Жилоа отбеляза осем гола в последните три мача във всички турнири
  • Ливърпул допусна попадение в последните пет мача във всички турнири