Саутхемптън се доближи на точка от Топ 4 след успех над Брайтън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дани Ингс се завърна след контузия и донесе успеха на "светците"

Саутхемптън спечели с 2:1 гостуването си на Брайтън в последния двубой от 11-ия кръг на английската Висша лига. Попаденията за “светците” отбелязаха Яник Вестегаард и Дани Ингс, а точен за Брайтън бе Паскал Грос.

С този успех Саутхемптън прогресира до 5-ото място във временното класиране на английската Висша лига. “Светците” имат актив от 20 точки, като са само на една от четвъртия Лестър Сити. Отборът на Брайтън пък остана с 10 точки на 16-ото място в таблицата.

Двубоят стартира на високо темпо и в 5-ата минута “чайките” имаха възможност да открият резултата. Дани Уелбек, който водеше нападението на домакините, получи добро подаване в близост до вратата и отправи шут, но вратарят на гостите Алекс МакКарти се намеси добре.

В 25-ата минута Джеймс Уард-Прауз от състава на “светците” игра с ръка в наказателното поле и Брайтън получи дузпа. Зад топката застана Паскал Грос, който не сбърка за 1:0. Това беше второто попадение за халфа на “чайките” през сезона, след като той се разписа от дузпа и срещу Ливърпул в миналия кръг.

Дербито на Южния бряг предложи много емоции в края на полувремето. Саутхемптън притисна своя съперник и стигна до изравнителен гол в 45-ата минута чрез Яник Вестегаард, който се разписа с глава.

Точно след час игра гостите можеха да направят пълен обрат, но Тио Уолкът пропусна добра възможност за гол. След почивката “светците” вдигнаха нивото и играеха доста по-добре от своя съперник. В 74-ата минута Нейтън Рейдмънд също пропусна възможност за попадение.

Логичното се случи и Саутхемптън излезе напред в резултата в 81-вата минута. Появилият се като резерва Дани Ингс се разписа от дузпа и постави своя тим на пътя на победата.

Две минути след това Брайтън можеше да изравни. Паскал Грос пусна отличен пас към Нийл Мопе, който се обърна и отправи опасен удар, но топката премина покрай вратата.

В добавеното време Алекс МакКарти отрази шут на Леандро Тросард като това бе четвъртия точен удар за домакините в мача.