Фулъм се отказа от бранител на Саутхемптън, той отива в Монако
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Салису ще заиграе в Лига 1

Централният бранител на Саутхемптън Салису ще премине в френския тим Монако, съобщава Фабрицио Романо. “Светците” се съгласиха да продадат играча си за 15 милиона евро, които ще им бъдат платени на четири пъти. Очаква се Салису да пристигне в Монако най-късно утре на обяд, след което той ще премине медицински прегледи. Трансферът му ще бъде обявен официално следващите дни.

От Салису се интересуваше още английския Фулъм. Мениджърът на “котиджърс” Марко Силва искаше да върне бранителят във Висшата лига, но впоследствие се отказа от намеренията си. Вместо Салису португалецът привлече в редиците си централният защитник на Аякс Калвин Баси.

Силва първоначално възнамеряваше да привлече и двамата бранители, но той се отказа от тази си идея защото двамата имат идентични качества. Те са високи, бързи и имат по-силен ляв крак, което е и основната причина двамата да не бъдат добри партньори в отбрана.

Може би обаче за Салису е по-добре да премине в Монако. С тима на “червено-белите” той има по-голям шанс да играе в евротурнирите и да блесне на световната сцена, отколкото с Фулъм, чието представяне е доста непостоянно в последните години.