Евертън се интересува от дуо на Саутхемптън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
,,Карамелите" продължават да търсят нападатели

Евертън е говорил със Саутхемптън относно купуването на нападателната двойка – Че Адамс и Камалдин Сулемана. ,,Карамелите” бяха силно свързани със Сулемана по време на януарския трансферен прозорец, но ганаецът реши да избере ,,светците” вместо тях.

Че Адамс е настоящ шотландски национал, като вкара 25 гола във Висшата лига за четирите сезона, които прекара на ,,Сейнт Мери Стейдиъм”, преди клуба да изпадне миналия сезон. 27-годишният играч обаче не игра много в предсезонната подготовка и може да потърси трансфер, с който да продължи да се подвизава във Висшата лига през предстоящия сезон.

Междувременно Сулемана се очакваше да има голямо влияние за ,,светците” след пристигането си през януари, но единствените му два гола за клуба бяха в последния кръг срещу Ливърпул, след като изпадането вече беше отдавна потвърдено. Въпреки това, 21-годишният футболист показа страхотни качества в бившите си клубове Рен и Нордселанд, което му помогна да си спечели място в отбора на Гана за Световното първенство през 2022 година. Сулемана не е изиграл нито една минута под ръководството на новия треньор на Саутхемптън – Ръсел Мартин в предсезонната подготовка, което подклажда слуховете, че играчът ще напусне преди затварянето на летния трансферен прозорец.

Liverpool Echo твърди, че Евертън следи играчите, след като по-рано през седмицата беше разкрито, че клубът продължава да търси нападател. Освен тях двамата, в радара на ,,карамелите” е 19-годишният нападател на Спортинг Лисабон – Юсеф Шермити.