Саутхямптън секна победния устрем на Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гражданите акостираха на южния бряг след 12 поредни пълни успеха

Напористият Саутхямптън сложи край на впечатляващата серия на Манчестър Сити от 12 поредни победи във Висшата лига с боево равенство – 1:1, на “Сейнт Мери Сетйдиъм”.

Селекцията на Пеп Гуардиола запази лидерската си позиция в Премиър Лийг с 57 точки от 23 мача, следван от Ливърпул с 45, като мърсисайдци са играли две срещи по-малко. Светците са на 12-а позиция с 25 точки.

Саутхямптън излезе напред след само 7 минути игра, когато Нейтън Редмънд предпочете да комбинира с Кайл-Уокър Питърс, който пък я прати във вратата на Едерсон.

В средата на първата част домакините отново пратиха топката в мрежата на Сити, но попадението не бе зачетено заради засада, която бе установена след намесата на системата за видео-повторения VAR.

Гражданите пък успяха да стигнат до изравнителния гол в 65-ата минута. След прецизно центриране на Кевин де Бройне от пряк свободен удар, защитата на домакините не бе подредена прецизно и Аймерик Лапорт реализира с глава – 1:1.

С поредната си експертна доставка Де Бройне влезе в летописите на Висшата лига. Той вече има 80 асистенции – точно, колкото има и Дейвид Бекъм. Белгиъцът обаче ги е постигнал в 68 мача по-малко.