Серхио Агуеро попада в плановете на новия президент на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жоан Лапорта има една голяма цел - да убеди Меси да остане, но също така е набелязал големи имена, за да подсили отбора

Аржентинският нападател Серхио Агуеро е един от приоритетите на новия президент на Барселона – Жоан Лапорта. Барса подготвя три интересни трансфера през лятото, като футболистът на Манчестър Сити е сред желаните от Лапорта, но най-важната мисия на ръководителят на “каталунците” е да убеди Лионел Меси да остане в клуба, както и да се справи с големите финансови задължения, които Барса натрупа.

Лапорта има за цел да доведе големи имена на „Камп Ноу“, пише „Eurosport“. Той е готов да го направи и без да харчи пари за трансфери. Според информациите, Джорджиньо Вайналдум от Ливърпул, Дейвид Алаба от Байерн Мюнхен и Серхио Агуеро от Манчестър Сити попадат в плановете му за лятото. И на тримата договорите с клубовете им изтичат след края на настоящия сезон.

„Баварците“ вече съобщиха, че Алаба ще напусне клуба, докато към този момент ситуацията с Агуеро и Вайналдум не е изяснена, но те са готови да напуснат своите клубове. Ако тримата бъдат привлечени в Барса, това би бил своеобразен удар за Лапорта още в първите му месеци начело на клуба.

Преди време се спекулираше, че „блаугранас“ се интересуват и от други играчи, чийто договори изтичат в края на сезона – централният бранител на Ман Сити Ерик Гарсия е един от тях, както и Мемфис Депай от Лион.