Шави: Изпълнихме важна цел, Гави е много щастлив в Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Приоритетът е, че толкова важни играчи като него са застраховани", заяви треньорът на каталунците

Треньорът на Барселона Шави е доволен от решението на съда в Испания, което отмени взетото решение от Ла Лига да не регистрира договора на Гави като играч на първия тим на “блаугранас”. През септември младият халф сключи нов договор с Барса, който го прави играч на първия отбор, а преди това се подвизаваше в състава като член на “Б” отбора.

Ръководството на Ла Лига отказа регистрацията на новия договор поради финансовото състояние на клуба, тъй като Барселона надхвърли тавана на възнагражденията си. Гави можеше да доиграе сезона за Барса като играч на “Б” тима, но пък оставаше със стария контракт, който е до 2024 г. и има клауза за освобождаване от 50 милиона евро.

След като сключи нов договор, който е до 2026 година, освобождващата клауза на Гави набъбна до 1 милиард евро.

“Това е страхотна новина. Това беше една от целите, които си поставихме за този трансферен прозорец. Сега топката е в полето на Ла Лига. Щастлив съм за Гави. Това е много добра новина за нас. Приоритетът е, че толкова важни играчи като него са застраховани. Изглежда, че вече можем да го впишем с новия договор. Не го виждам да сменя клуба. Той е много щастлив тук”, каза Шави.

Гави е записал 18 двубоя за Барса този сезон в Ла Лига, както и пет мача в груповата фаза на Шампионската лига.