Шави предупреди: Ако точно сега се отпуснем, ще бъде грешка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В Испания Айнтрахт не е толкова познат, но тимът е на топ ниво", призна той.

Старши треньорът на Барселона – Шави Ернандес, сподели впечатленията си преди утрешната визита на Айнтрахт Франкфурт на стадион „Комерц-Банк Арена“ от 22:00 часа.

Това ще бъде първи сблъсък между двата тима от четвъртфиналите в Лига Европа, който може да бъде от решаващо значение за продължаването напред към надпреварата.

“Атмосферата на стадиона ще бъде изключителна. Лукс е да бъдем в Германия на това място. Айнтрахт е солиден тим с добър треньор. Физически местните футболисти са много силни и налитат като куршуми. Нямахме късмет на жребия и ще ни бъде тежко. Считат ни за фаворит, но ще е сложно. Би било голяма грешка, ако точно сега се отпуснем”, категоричен е Шави.

“Домакините разполагат с класни нападатели като Боре и Камада. Двойката централни халфове са много агресивни, а всички знаем за вратаря Кевин Трап. В Испания Айнтрахт не е толкова познат, но тимът е на топ ниво”, продължи младият специалист.

“Много съм доволен как се развиват нещата, но всичко може веднага да се обърка. Да, по-хубаво е да получаваш похвали, отколкото критики, но не трябва да се заблуждаваме. В клуба съм, за да помогна на футболистите на Барселона, а не да търся лична слава”.

“За мен Усман вече е преподписал. Жалко обаче, че не сме в най-доброто си финансово състояние. Трябва да се нагаждаме към ситуацията. Надявам се Дембеле да остане, той е ключов за нас. Усман прави разликата”, посочи наставникът на “каталунците”.

“В лицето на Араухо пък клубът има сигурен защитник за десет и повече години напред. Малцина са централните бранители като него в света. Самият той имаше ключова роля в преговорите за новия му контракт. Роналд е скромно момче и е истинско богатство за нас. Феновете могат да са щастливи, че той реши да остане”, каза още Шави.