Шимон Марчиняк: Имам чувството, че аз ще вдигна купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полякът получи наряда да свири финала на Мондиал 2022 в Катар

В неделя Шимон Марчиняк ще стане първият полски рефер в историята, който свири финал на Световното първенство по футбол.

Той вече ръководи по един мач и на двата финалиста – срещата на Франция с Дания, спечелена от “петлите” с 2:1 и успехът на Аржентина над Австралия със същия резултат на 1/8-финалите.

„Мечтаех за това от дете. Когато играех футбол, си мислех, че може би мога да стана толкова добър играч, че да спечеля Световната купа. Сега съм футболен съдия, а за един рефер да свири финала на световното първенство, е като да вдигаш Купата. Разбира се, усещането ще е след добре свършена работа на двубоя. Очаквам да се получи страхотен мач. Аржентина и Франция са супер отбори с прекрасни играчи, които могат да направят нещо невероятно във всеки момент. Вече ръководих мачове на двата отбора, така че се познаваме добре. Отборите се отнасят с уважение към нас и се надявам това да ни помогне. Ще направим всичко възможно да не се говори за съдиите след мача“, каза полякът.

“Загубих година и половина заради заболяване, за което в началото не мислех, че е много сериозно и го подцених. И така пропуснах европейското първенство. Приех го обаче философски – животът понякога взима, понякога дава. Както се получи в Катар. Да свиря финал на Световното първенство е нещо прекрасно, за което съм много благодарен”, обясни Марчиняк.