Шимон Марчиняк остава главен съдия на финала на ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"УЕФА проучи обстойно обвиненията, свързани с участието на Шимон Марчиняк в събитие, организирано в Катовице на 29 май.

УЕФА реши Шимон Марчиняк да остане главен съдия на финала на Шампионската лига, след се извини за участието си в политическо събитие, свързано с крайнодясната полска партия “Конфедерация”, съобщиха от Европейската футболна федерация. Тя разследваше присъствието на Марчиняк на среща в Катовице в началото на седмицата, която бе организирана от полския крайнодесен лидер Славомир Менцен, но го остави да ръководи финалната среща от Шампионската лига след извинение.

“УЕФА проучи обстойно обвиненията, свързани с участието на Шимон Марчиняк в събитие, организирано в Катовице на 29 май. Вчера се ангажирахме да съберем цялата необходима информация и поискахме спешни разяснения по този въпрос. След щателна проверка получихме изявление от г-н Марчиняк, в което той изразява най-дълбоките си извинения и пояснява всичко относно участието му в това събитие”, се казва в официално изявление на централата.

УЕФА назначи Марчиняк през миналия месец за съдия на финала на Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер Милано в Истанбул на 10 юни.