Стърлинг е обиден на Ман Сити, мисли да си тръгне от “Етихад”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Основен футболист може да напусне Манчестър Сити през лятото

Английският национал Рахим Стерлинг може да не подпише нов договор с Ман Сити, след като е бил предложен като част от евентуалната сделка с Тотнъм за звездния нападател на “шпорите” Хари Кейн.

Това е обидило Стърлинг, тъй като той е считан за излишен на “Етихад”. Футболистът имаше желание да започне преговори за нов договор, въпреки че беше разочарован от малкото игрово време, което получи в края на миналия сезон. Сега обаче „Mirror“ твърди, че английският национал е останал ядосан от опитите на Сити да го предложи на Тотнъм в замяна на Кейн, към когото “гражданите” имат огромен интерес, за да замени Серхио Агуеро.

Стърлинг е оценяван на 80 милиона лири, но тази цифра ще започне да намалява, тъй като до края на договора му с Ман Сити остават 2 години. Английският национал бе привлечен на „Етихад“ от Ливърпул за 49 милиона пауна през 2015 г, като бързо се превърна в основна фигура за “гражданите”. През миналия сезон обаче той стартира като титуляр в само осем от последните 15 мача на тима. Стърлинг бе оставен резерва и в четирите мача в Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен, тъй като Гуардиола разчиташе на Фил Фодън. Бившият футболист на Ливърпул обаче стартира при загубата от Челси във финала.

Преди време 26-годишният футболист обяви, че иска да пробва късмета си в чужбина, а Реал Мадрид има интерес към него.