Три дузпи бяха нужни на Реал Мадрид, за да пребори Селта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Карим Бензема с два гола от три изстрела от 11-те метра

Реал Мадрид успя да победи доста трудно Селта с 2:1 като гост в двубой от 30-ия кръг на Ла Лига и увеличи още повече аванса си на върха на класирането.

Селта започна доста по-добре и създаде няколко опасности пред Тибо Куртоа, като в 14-ата вратарят отрази много силен шут на Денис Суарес. Реал обаче бързо отговори с изстрел на Винисиус в 17-ата, който също беше спасен.

Минута по-късно, докато топката още беше близо до вратата на Селта след центрирането от корнер, Едер Милитао спечели дузпа за Реал, след като беше препънат от Нолито, а Бензема с лекота я превърна в гол за 1:0 за гостите.

Дискусионен момент се случи в 39-ата минута, когаот топката се озова в мрежата на Реал Мадрид след удар с глава на Тиаго Галярдо, но попадението не беше признато. Реферът маркира засада на Яго Аспас, като явно прецени, че с тялото си той е попречил на Дейвид Алаба да избие кълбото.

В 52-рата минута домакините направиха бърза акция, при която топката достигна до оставения сам в наказателното поле Нолито и той порази целта – 1:1.

Малко след час игра Родриго беше фаулиран в наказателното поле на домакините от Мурийо и това беше втора дузпа за мадридчани. Пак Бензема се нае с отговорността да стреля, но този вратарят Дитуро спаси. Драмата обаче не беше приключила, защото столичани получиха право да изпълнят и трета дузпа. Този път Ферлан Менди беше спънат, а Бензема не сгреши и Реал излезе напред – 2:1 в 70-та минута.


Така мадридчани събраха 69 точки на върха – цели 12 пред втория Севиля, който утре играе с Барселона на “Камп Ноу”. Селта пък е 11-ти с 36 пункта.