В ЦСКА делят крупна сума при шампионска титла
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените решени да прекъснат серията на Лудогорец

Играчите на преследващия първа шампионска титла от 2008 година насам ЦСКА София ще бъдат стимулирани с изключително солиден финансов бонус ако успеят да вдигнат трофея през този сезон, съобщава “Тема Спорт”.

Червените, които от средата на есенния дял на шампионата са предвождани от Бруно Акрапович, изостават с шест точки от Лудогорец, но са решени да детронират разградчани и да съхранят рекорда си от 9 поредни титли, който в момента поделят с Орлите.

Изданието твърди, че финансовият стимул при спечелена шампионска титла щял да бъде подобен на този, който футболистите заработиха за влизането си в груповата фаза на Лига Европа.
Отстраняването на швейцарския Базел в плейофите донесе на ЦСКА 2 920 000 евро, а с това и изключително високи премии за възпитаниците на тогавшния наставник Стамен Белчев.
Общо от наградния фонд на УЕФА, на базата на цялостното си участие този сезон, Армейците заработиха над 9 милиона лева, а отделно генерираха около 1,5 милиона лева приходи от спонсори, тв права и други постъпления покрай успешния си ход в надпреварата.
Именно част от заработените пари от Лига Европа ще покрият и завишените стимули при спечелване на титлата и детрониране на Лудогорец.