Вече има нов сериозен кандидат за ненужен защитник на Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Във Фиорентина подготвят своята оферта за Самюел Умтити, а Лион и Жирона също следят ситуацията.

Защитникът на Барселона – Самюел Умтити, който на няколко пъти отказваше да напусне “блаугранас”, ще се раздели с испанския гранд през това лято.

От ръководството на клуба правят опити да продадат бившия френския национал от сезон 2019/20, но футболистът постоянно отхвърляше предложенията, които бяха отправяни за него.

28-годишният Умтити дори се съгласи да намали заплатата си през януари, когато парафира и нов контракт с Барса, но за цялата кампания той се отчете с едва един мач в шампионата.

Ситуацията около централния бранител следи Фиорентина, като „Екип“ твърди, че “виолетовите” вече готвят своята оферта за него.

Френският Лион, в който тим Умтити се подвизаваше преди да акостира на “Камп Ноу”, също е опция пред играча. Преди броени дни пък излязоха информации, че защитникът е обект на интерес от страна на Жирона.

В Барселона са готови на всичко, за да се освободят от Умтити, като дори не се изключва възможността той да бъде пуснат в друг клуб без пари.

Контрактът на французина с Барселона е до 2026-та година, но се твърди, че има вариант договорът да бъде прекратен едностранно през 2023-та година.