Верстапен отново надви Хамилтън и триумфира в Гран при на Щирия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Верстапен увеличи аванса си в световния шампионат

Макс Верстапен направи страхотно състезание в Гран при на Щирия и се поздрави с победата. Пилотът на Ред Бул стартира от първата позиция и не изпусна лидерството до финала, като завърши с огромна преднина пред втория Люис Хамилтън. Така в четири последователни състезателни уикенда отборът на Мерцедес не успя да триумфира.

На третото място в осмия старт за сезона от Формула 1 се нареди Валтери Ботас, който в последните обиколки бе притиснат от Серхио Перес. Може би една обиколка не достигна на Чеко, за да се пребори за място на подиума.

На петата позиция днес завърши Ландо Норис с Макларън, който се пребори с пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. Двамата финишираха зад него, като Сайнц спечели битката със съотборника си. На 8-ата позиция завърши Ланс Строл, а топ 10 допълниха Фернандо Алонсо и Юки Цунода.

Ветераните Кими Райконен и Себастиан Фетел направиха слабо състезание и останваха извън първите 10. Даниел Рикардо пък завърши на 13-ото място, а зад него остана Естебан Окон.

Състезанието за Гран при на Щирия премина без сериозни инциденти, като може да отбележим 39-ата обиколка, когато младият талант Джордж Ръсел се прибра в бокса и не успя да продължи надпреварата.