fbpx

Покер правила и комбинации за начинаещи

Покерът е една от най-разпространените хазартни игри в нашето време. Броят на играчите може да варира от 2 до 10, а тестето с което се играе е стандартно тесте с 52 карти. В днешно време съществуват стотици разновидности на покера, а и играта се наложи толкова много, че можете да го намерите във всяко наземно и онлайн казино.

При раздаването на картите се поставя така нареченият блайн, който може да бъде малък или голям. Големият е задължително двоен на малкия. В низходящ ред силата е както следва: Асо, Поп, Дама, Вале, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2.

Правила

След като се поставят блайндовете следва раздаването на картите. Всеки играч получава две карти, които са обърнати с лице надолу. След което следва да така нареченият „Флоп“. Това означава, че на масата се раздават три карти с лице нагоре. След раздаването на Флопа се правят нови залози. Ако вдигнете вие залога, всеки който не плати исканата от вас сума може да каже „Фолд“ и да се откаже от играта. Ако някой друг вдигне залога при раздаването на Флопа имате право освен да се откажете, да заложите и вие исканата сума или да вдигнете още залога.
Следва „Търн‘. След обръщането на Флопа и преминаването на кръга от залози на масата ще се появи четвърта карта, наречена „Търн“. Тогава отново всички играчи имат право да поставят залози.
Петата и последна карта, която се обръща е наречена „Ривър“. След нейната поява на масата се осъществява и последният кръг от залози. След него всеки който е останал в играта показва картите си и се определя  победител в раздаването.

Сила на картите

Сила на ръцете във възходящ ред е следната:

  • Висока карта – Когато никой от играчите не е направил комбинация се взема предвид най-силната карта от ръката.
  • Чифт– Когато имате две еднакви карти в ръката си, или някоя от картите ви съвпада с карта на масата.
  • Два чифта – Когато имате две двойки еднакви карти.
  • Three of a Kind (Сет) – Когато имате три еднакви карти
  • Straight (Стрейт) – Стрейт е комбинация от 5 последователни карти, в която няма значение боята.
  • Flush(Флъш)– Комбинация от 5 карти от една и съща боя. При флъша няма значение дали картите са последователни. Силата на ръката се определя от най-високата карта.
  • Full House(Фул Хаус) – Фул Хаус означава да имате комбинация от 3 еднакви карти плюс чифт. При определяне на победител в раздаването трите карти имат по-голяма тежест.
  • Four of a kind(Каре) – Това е комбинация от четири еднакви карти. Ако при раздаването двама играчи имат едно и също каре, победител е този, чиято пета карта е по-силна.
  • Straight Flush(Стрейт Флъш) – Комбинация от 5 еднакви карти от една и съща боя.
  • Royal Flush( Роял Флъш) – Най-силната комбинация, отново представлява 5 последователни карти от една и съща боя, но разликата между нея и обикновения Straight Flush е, че тук трябва да имаме 10, Вале, Дама, Поп и Асо.

 

 

Остави коментар

avatar

PalmsBet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.5
МНЕНИЕ ВХОД
Най-Препоръчван

Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.4
МНЕНИЕ ВХОД

Pinnacle

НАЧАЛЕН БОНУС - НЯМА

рейтинг

9.5
МНЕНИЕ ВХОД
Нов

22bet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв

рейтинг

9.5
МНЕНИЕ ВХОД
Stadion Galgenwaard 9 апр. 2020 8:15 pm
Утрехт
- -
Аякс
9 апр. 2020 9:45 pm
Бери
- -
Транмиър
P