Предимства за залози на електронни спортове

Предимства за залози на електронни спортове 1

Безспорно е, че популярността на електронните спортове се увеличава. Множество от букмейкърите ги добавиха към портфолиото си, като например 22Bet и Pinnacle, които дори отредиха специална секция за този тип залози. С това се увеличават и всички неща, свързани с тях, като брой турнири, парични награди, отбори и др. А имат ли предимства пред истинските спортове? И доколко е разумно да ги предпочетем пред познатите ни спортове? Това можем да разберем, само ако направим сравнение между двата свята.

 

Популярност

Това е първото нещо, което би притеснило много хора. Тъй като електронните спортове са по-малко популярни, много хора остават с впечатлението, че има нещо нередно при тях. Че изходите от събитията може да са с ясни, че нещата са нагласени или има друг проблем. Истината обаче е различна, а статистиката дава отговорите. Електронните спортове са нова сфера на залагане, а и на състезание като цяло. Но ако погледнем една статистика за гледания за 2019 година ще видим, че финала на световната купа по League of Legends е гледана приблизително от 60 милиона души, което е много повече от гледаемостта на финалите на Американската лига по бейзбол и NBA. И то с повече от 10 милиона души. Към момента като световен интерес, общо най-популярните електронни спортове League of Legends, Dota 2, CS:GO, FIFA събират популярност, която може да се конкурира с тази на Формула 1. И като казахме формула 1, имайте предвид, че симулаторите, на които тренират пилотите, скоро могат да станат отделен спорт.

Бюджети

Вече споменахме, че с увеличаване на популярността на електронните спортове, се увеличават наградните фондове на турнирите, а с това и средствата отделяни за цялата организация. Но как те са съпоставени с останалите съществуващи турнири. От 2017 година до 2020 година, годишните разходи за турнири при електронните спортове са се увеличили от 650 милиона долара до 1 милиард и половина. За сравнение лигата по американски футбол NFL има годишни разходи от 14 милиарда, а NBA, 8 милиарда. Бързият темп, с който електронните спортове растат, предполагат, че това скоро няма да спре.

 

Достъпност

Възможността да се наблюдават дадени спортове може да се раздели на две. Първата част е за обикновения зрител, който има интерес от даден спорт, а втората, за залагащия. Докато много телевизии годишно купуват правата за излъчване на спортните събития и с плащане на таксите, позволяват на клиентите си да ги гледат, то букмейкърите не го правят. Това означава, че много от популярните събития, на които иначе може да се залага, не могат да бъдат гледани на живо в сайтовете на букмейкърите. В най-добрия случай може да бъде гледана статистика на живо или визуализация на основните моменти от дадена среща. Не стоят така нещата с електронните спортове, обаче. Тъй като те са се развили в интернет пространството и живите излъчвания там, то букмейкърите лесно могат да предложат на своите потребители да следят как се развиват срещите на живо, директно в сайта на съответния букмейкър. Всичко на едно място. Това привлича клиентите, а от там и увеличава предлаганите за тях услуги и развитието на букмейкърите.

 

Посоки на развитие

Електронни спортове като термин е доста широк и обобщаващ. Какво означава това. Това е съвкупността от няколко популярни игри. Всяка от тях разполага със собствена аудитория, турнири и възможности за залагащите. Погледнато по този начин много наподобяват отделните турнири по различни спортове, като баскетбол, футбол и други. С какво обаче електронните спортове се различават. По това, че могат да бъдат повече. Тепърва дадени спортове се развиват и проправят пътя за популяризирането им. В последствие много нови игри ще започнат да се включват и да се развиват в тази насока. И всичко това е в полза на залагащите. Вече споменахме, че симулациите при състезателни спортове като формула 1 са доста развити, като може да се очаква те да бъдат новите пазари, които ще се появят при букмейкърите.

 

Информация

Едно от най-важните неща за всеки печелещ от залагане на различни спортове е информацията, която може да получи. Най-вече пълнотата и различните гледни точки, които могат да се предоставят. Всички участници в електронен спорт, без значение дали е индивидуален като FIFA или отборен като League of Legends, добиват огромна популярност за изключително кратко време. А те се възползват от това и търсят начини за увеличаването и. Това позволява да се получава все по-голяма информация както за професионалния им живот и начините, по които те тренират и се подготвят за турнири, така и за личния им живот. Това дава възможност проучванията да бъдат задълбочени и максимално мотивирани. Със сигурност информацията, която може да получите за даден играч в някой футболен отбор, ще бъде по-малка от тази за професионален играч в електронен спорт, тъй като първите се стараят да крият личния си живот, докато вторите, за да увеличат популярността си и да достигнат до своите фенове, се стараят да ги правят част и от своя личен живот.

 

Кариерно развитие

До преди няколко години игрите бяха просто средство за отпускане и забавление. Развитието им обаче внесе изключителен стрес в обществото, тъй като много хора твърдяха, че това ще доведе до масово пристрастяване на подрастващите. Превръщането на популярните игри в спортове, обаче разби тези теории на пух и прах. Много от децата, които изпитваха истинско удоволствие от игра на дадена симулация, днес се занимават професионално с т.н. гейминг. И това им носи завидни приходи от участие в турнири. Цялото това завъртане на колелото вкара ново доверие в обществото, което и спомага за вече споменатия голям ръст на популярност.

 

А недостатътците?

Не можем да кажем дали електронните спортове имат недостатъци, които другите спортове нямат. Основно, когато става въпрос за залагане. Букмейкърите проявяват изключителна гъвкавост в това отношение, като се опитват да предоставят най-добрите възможности за своите клиенти, като познати пазари са прехвърлени и в електронните спортове. Това позволява на пренасочване на потребителите от едни пазари в други.

 

Заключение

Макар и все още не толкова популярна сфера за залагане в България, електронните спортове в световен мащаб се развиват. И се развиват с изключително бързи темпове. Развитието има и при българските букмейкъри, които започнаха да обръщат голямо внимание на тези спортове, като Уинбет, който предлага голям избор на спортове и пазари. Именно изложеното по-горе трябва да премахне всяко едно съмнение, което може би е се е появило у вас, когато за първи път сте прочели за електронните спортове. Електронните спортове дават възможност на букмейкърите да увеличат пазарите, от които самите те да печелят, а с това да увеличат и възможностите на потребителите им да печелят.Затова е време да научите повече за отделните игри и стратегиите, които може да приложите в тях, за да спечелите пари, които просто стоят и чакат смелите играчи да ги приберат. А вие от тях ли сте?

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
МНЕНИЕ ВХОД
25 сеп. 20206:45 pm
Ботев Враца
- -
Монтана
25 сеп. 2020 6:45 pm
Ботев Враца
-
-
Монтана
25 сеп. 20208:00 pm
Карагюмрюк
- -
Истанбул Башакшехир
25 сеп. 2020 8:00 pm
Карагюмрюк
-
-
Истанбул Башакшехир
25 сеп. 20209:00 pm
ЦСКА 1948
- -
Етър Велико Търново
25 сеп. 2020 9:00 pm
ЦСКА 1948
-
-
Етър Велико Търново
25 сеп. 20209:00 pm
Твенте
- -
Гронинген
25 сеп. 2020 9:00 pm
Твенте
-
-
Гронинген
25 сеп. 20209:30 pm
Херта Берлин
- -
Айнтрахт Франкфурт
25 сеп. 2020 9:30 pm
Херта Берлин
-
-
Айнтрахт Франкфурт
25 сеп. 20209:45 pm
Борнемут
- -
Норич
25 сеп. 2020 9:45 pm
Борнемут
-
-
Норич
25 сеп. 20209:45 pm
Хъдърсфийлд
- -
Нотингам Форест
25 сеп. 2020 9:45 pm
Хъдърсфийлд
-
-
Нотингам Форест
25 сеп. 202010:00 pm
Лил
- -
Нант
25 сеп. 2020 10:00 pm
Лил
-
-
Нант
25 сеп. 202010:30 pm
Брага
- -
Санта Клара
25 сеп. 2020 10:30 pm
Брага
-
-
Санта Клара
P