Система на Фибоначи

Система на Фибоначи 1

Откакто хората са изпитали тръпката от залагането и от участието в хазартни игри, съществуват и безброй опити да се открие най-добрата система, която да „подпре“ играча, за да намери късмета си, да улучи голямата печалба и да надхитри съдбата.

В света съществуват множество успешни в една или друга степен системи за залагания, но една от най-ефективните и сигурни от тях безспорно е системата Фибоначи.

 

Какво представлява системата на Фибоначи?

Тази система е достигнала до нас благодарение на гениалния математик Леонардо Фибоначи, който през 13 век открива числовата редица, в която всяко последващо число се равнява на сбора на предните две числа от редицата: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8… и т.н. като т.нар.редица на числата на Фибоначи фактически може да продължи до безкрайност.

Стратегията става популярна сред любителите на хазарта обаче едва след 1989 година, когато с оглед на статистиките става ясно, че равенството е най-сложният за прогноза краен резултат във футболните срещи.
Тази стратегия се причислява към т.нар. прогресивни системи за залагане , които далеч не са сред най-предпочитаните сред играчите, но това не пречи на мнозина да опитат късмета си именно с нея и в крайна сметка да спечелят добри пари.

Системата на Фибоначи е относително проста, а основното е, че според нея трябва да се залага на равенство, а при загуба, да направите нов залог, и така – докато в крайна сметка не спечелите.
Залага се при коефициенти поне от 2,618 и задължително вдигате стойността на залога съобразно редицата на Фибоначи: 0, 1,1,2,3,5,8,13 и т.н.

Играчите трябва да следват редицата на Фибоначи и при печалбите и при загубите, като в случаите, в които губим ,е нужно да увеличим своя залог до следващото число в редицата, а когато печелим да намалим своя залог и да се върнем на първото число от редицата.

Така, залагайки на равен резултат, при загуба, залагаме отново на равенство. Повтаряме този метод дотогава, докато не познаем резултата и не спечелим. Системата позволява залагане и на резултати, различни от реми, но практиката сочи, че именно ремито е резултатът, при който работи най-ефективно и резултатно.

Най-големият риск, свързан със системата Фибоначи за залагане, е играчът да влезе в безкрайна поредица от непознати за него резултати, при което да изразходва наличните си средства за залагане, преди да успеете да покрие самите загуби.

Друг проблем при прилагането на тази стратегия идва от факта, че повечето от мачовете във футболните първенства практически се играят по едно и също време. Това не дава възможност на играча да има информация дали едната среща ще завърши равно или не, така че да знае кое от числата от редицата на Фибоначи да използва за другата среща. Именно и затова много от залагащите предпочитат да не рискуват излишно и да прилагат тази система единствено върху срещите на един-единствен отбор.

Точно тук обаче се крие и клопката с риска от евентуални дълги серии без равен резултат на отбора, на който залагате, което може да се отрази пагубно във вашия финансов баланс и да застраши бюджета ви като играч.

Факт, познат на мнозинството от редовно залагащите, е, че за да имате сигурен успех с прилагането на системата Фибоначи, на практика е нужно да си подсигурите практически неограничени лимити и банкрол, което просто няма как да стане. Не е възможно просто един играч да разполага с неограничен бюджет, както и с нелимитирани лимити за залагане. Напротив – практиката показва, че повечето играчи имат ограничени финансови ресурси и се опитват с по-скромни залози да стигнат до по-солидни печалби.

Затова и в един момент играчът фактически вече просто няма как да увеличи залога си поради липса на финансови средства или поради постигнати лимити, наложени от съответния букмейкър. Това прави системата Фибоначи не особено благонадеждна в дългосрочен план и често ви вади без време в играта, тъкмо когато страстите са се разпалили, а лесните пари изглеждат близо.

Въпреки това тази стратегия продължава да се нарежда сред най- популярните и харесвани системи за залагане сред играчите от цял свят, най-вече заради разчупената си схема и по-малкия риск, отколкото например системата Мартингейл. Освен това редицата на Фибоначи дава реални възможности за относително добра печалба без особени финансови рискове. През вековете редицата от числа на Фибоначи определено са намерили множество различни, полезни и любопитни приложения, като можем да ги открием дори в търговията или в самата природа.

Заключение

Това, което обаче прави тази система наистина популярна, е нейното широко прилагане от любителите на залагания по света, които я използват като сравнително успешна стратегия за придобиване на добри печалби от хазартни игри и спортни залози.

Играчите често избират системата Фибоначи и по простата причина, че тя е достатъчно елементарна за ползване, така че чрез нея безпроблемно могат да си пробват късмета и да залагат дори по-неопитните играчи. Тази стратегия помага дори на новобранците да се задържат по-дълго в играта с една и съща банка, а не да залагат хаотично с произволни суми. Така самото развитие на финансите на играча е видимо по-бавно в сравнение с развитието на финансите на тези, които залагат според стратегии като Мартингейл и Деламбер например, но тук рисковете са по-малки, а всяко равенство може да ви доближи реално до така мечтаната печалба.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7
МНЕНИЕ ВХОД

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
МНЕНИЕ ВХОД
25 сеп. 20206:45 pm
Ботев Враца
- -
Монтана
25 сеп. 2020 6:45 pm
Ботев Враца
-
-
Монтана
25 сеп. 20208:00 pm
Карагюмрюк
- -
Истанбул Башакшехир
25 сеп. 2020 8:00 pm
Карагюмрюк
-
-
Истанбул Башакшехир
25 сеп. 20209:00 pm
ЦСКА 1948
- -
Етър Велико Търново
25 сеп. 2020 9:00 pm
ЦСКА 1948
-
-
Етър Велико Търново
25 сеп. 20209:00 pm
Твенте
- -
Гронинген
25 сеп. 2020 9:00 pm
Твенте
-
-
Гронинген
25 сеп. 20209:30 pm
Херта Берлин
- -
Айнтрахт Франкфурт
25 сеп. 2020 9:30 pm
Херта Берлин
-
-
Айнтрахт Франкфурт
25 сеп. 20209:45 pm
Борнемут
- -
Норич
25 сеп. 2020 9:45 pm
Борнемут
-
-
Норич
25 сеп. 20209:45 pm
Хъдърсфийлд
- -
Нотингам Форест
25 сеп. 2020 9:45 pm
Хъдърсфийлд
-
-
Нотингам Форест
25 сеп. 202010:00 pm
Лил
- -
Нант
25 сеп. 2020 10:00 pm
Лил
-
-
Нант
25 сеп. 202010:30 pm
Брага
- -
Санта Клара
25 сеп. 2020 10:30 pm
Брага
-
-
Санта Клара
P