Система на Лабушер

Система на Лабушер 1

Системата на Лабушер не е толкова лесна за ползване и се препоръчва за хора, които биха отделили повече време и усилия да я разучат и приложат. По своята същност тя е прогресивна система и въпреки сложността си е доста разпространена сред залагащите. Системата е известна и под някои други имена като Раздвоена Мартингейл система, Система за анулиране и Американска прогресия.

Основната идея е, че трябва да можете да възстановите загубата от губещ залог чрез малък брой печеливши залози. Тоест за разлика от Мартингейл системата, където логиката е загубата да се възстанови чрез един печеливш залог, тук идеята е загубата да се възстанови с голям брой печалби. Системата е разработена от Хенри Лабушер – англичанин с френски произход. Смята се, че по време на ученето си в университет, той се е увличал силно по разпространенинте в Англия конни надбягвания, където е загубил солидна сума пари. След това увлечението му станали залозите на рулетка и именно покрай тях той съставя своята стратегия. Тя е базирана на играта на рулетка и залози черно-червено, но може да се ползва и в игри на карти, спортни залози.

[alert type=”info” icon-size=”normal”]За да започнете системата трябва да запишете поредица от числа, на пръв поглед изглежда лесно, но все пак трябва да се вложи мисъл и логика в поредицата.[/alert]

Основните моменти са:

 • Трябва да се определи желаната печалба. Определя се като процент от наличността по сметката (банката). Според изводите на Лабушер, това трябва да е около 5-10% от наличността. Начинаещите играчи могат да започнат с по-малки печалби и да гонят 5%, а напредналите биха могли да опитват и 10%.
 • Сумата, която сме определили се разбива на части, според избраната от нас последователност (ред числа). Важно е да се знае, че една част не бива да превишава друга с повече от 3 пъти.
 • Важен момент е, че за пълноценно използване на тази стратегия е хубаво да се избират коефициенти, които са около 2. Необходимо е и да изберете букмейкър, който предоставя високи коефициенти, като например Efbet компанията за залози.

Такива нива най-често могат да се намерят на пазари, като:

 • ФУТБОЛ: гол/гол или гол/няма гол; под/над 2.5 гола; можете да пробвате на хиксове;
 • БАСКЕТБОЛ: също по/над; може да следим на живо и да заложим победа на домакин в четвърт, когато изостава с 3-4 точки например;
 • ХОКЕЙ НА ЛЕД: под/над; на живо – третина от която остава примерно 10 минути, домакините владеят, но няма отбелязана шайба, залагаме победа за домакин в третината;
 • ТЕНИС: чиста победа за фаворита 2-0;3-0; под/над сетове;

Нека започнем с една съвсем проста поредица:

1-2-3
Потенциалната печалба за всеки цикъл на тази поредица е 6 лева. Всеки път, когато залагате, стойността на залога трябва да е равна на сумата на първото и последното число от поредицата ви. В случая това е 4.
Ако спечелите залога, зачерквате първото и последното число в поредицата, в случая премахваме 1 и 3.
Ако загубите залога, прибавяте в поредицата числото, което сте получили като сума от първото и последно число в редицата ви. В случая 4, тоест поредицата ви става:
1-2-3-4

Това правило се отнася за всеки залог: печелите – премахвате числа; губите – добавяте. Изключение от това правило е, ако сте останали само с едно число в редицата. Тогава залагате сума равна на това число. Ако залогът е печеливш то цикълът приключва и започвате отначало с нов.

Как би изглеждало до тук с пример в суми:

Имате наличност по сметката условно 1000 лева. Определяме желаната печалба на 150 лева. За по-голямо удобство правим поредицата малко по-дълга от горния пример, а именно:1-2-3-4-5

Имайки предвид избраната ни цел за печалба, то поредицата в пари ще е: 10-20-30-40-50, общата сума е 150. Както обяснихме по-горе, първият ни залог ще е 10+50=60 и залагаме на коефициент 2 например.

Има две вероятности – да спечелим залога или да го загубим. Знаем вече какво следва ако спечелим – премахваме първото и последното число в редицата ни и новите крайни числа (20 и 40) отново ги събираме и сумата залагаме. А ако загубим добавяме в своята редица сумата, която сме загубили.

Пример:

Последователност: 10, 20, 30, 40, 50

 • Залог Резултат Банка Последователност
 • 10+50 = 60 Загубен -60 лева 10,20,30,40,50, 60
 • 10+60=70 Печеливш +10 лева 20,30,40,50
 • 20+50=70 Печеливш +80 лева 30,40
 • 30+40=70 Загубен +10 лева 30,40,70
 • 30+70=100 Печеливш +110 лева 40
 • 40 Загубен +70 лева 40,40
 • 40+40=80 Печеливш 150 лева Край на цикъла

Една от положителните страни на тази стратегия е, че тя е доста гъвкава и вие можете да коригирате за всеки цикъл последователността, нивата си на риск. Например ако имате последователност от по-големи числа, то тогава и печалбата ви би била по-голяма, ако успеете да завършите цикъла.

От друга страна това би увеличило размера на вашите залози, ако имате няколко поредни загуби. Можете да поставите обаче в поредицата си поредица от нули, което би направило стратегията по-безопасна.

Вие можете сами да избирате поредицата и въпреки, че примера ни беше с редица с възходяща последователност на числата, няма ограничение това да е само така. Можете да изберете и редици като:

* 2-4-6-8
Или
*1-0-2-1-0-3-4-5

Както виждаме числата може да не са поредни, може и да се повтарят в редицата. Колкото по-дълга е редицата, толкова по-голям е броят на минималните залози, необходими за постигане на целта.

 

Заключение:

Както всяка стратегия и тази на Лабушер не е идеална. Много играчи я ползват, защото вярват, че тя работи, тъй като можете да сте на печалба печелейки по-малко на брой залози от тези, които сте изгубили. Всъщност, ако нямате много поредни загуби, вие можете да спечелите доста. Имайте предвид обаче, че няма гаранция, че няма да имате поредица от загуби и не се знае точно в кой момент ще се започне тя. Много е важно стриктно и дисциплинирано да следите и анализирате наличността в банката си и на база на това да си определяте целите за всеки цикъл. Понякога е добре и да спрете по време на цикъл, ако видите, че поредните губещи залози са вече много.

Не забравяйте и, че можете да използвате функцията Кеш-аут, налична в Palmsbet България, както и повечето букмейкъри.

Проблем при доста от играчите е, че ако като пример дадем рулетката и няколко последователни пъти се е падало черно и те са загубили, те вярват, че следващото трябва да е червено. За съжаление такава закономерност няма, черното може да се падне и десет пъти подред.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1

PalmsBet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5
Най-Препоръчван

Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв

рейтинг

9.4
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7
0
Ще се радваме да оставите своя коментар!x
()
x
P