Система на Оскар Грайнд

Система на Оскар Грайнд 1

В средите на финансовите трайдъри има много истории и легенди. Една от тях е за трейдър, който не правел нито технически, нито фундаментален анализ, а вземал своите решения на база ези/тура. Веднага можем да се досетим, че шанса за правилност на решението е 50/50. Но според легендата този трейдър винаги излизал на печалба, защото спазвал успешна стратегия за управление на капитала си.

Тази стратегия е популярна и в залозите и се нарича Система на Оскар Грайнд. Твърди се, че това е човек, който през петдесетте години на 20 век не излизал от казиното с празни джобове. Не се знае дали това му е истинската фамилия, прави се връзка с английското значение – Grind производно от grinder или играч, инвеститор, който залага на ниски ставки и прави малки печалби, но постоянно.

По същността си стратегията се доближава до тази на Мартингейл, зиползва се прогресия и всеки следващ залог се увеличава. За разлика от тази на Мартингейл обаче е доста по-сложна, но смятаме, че носи по-малко рискове.

 

Правила на системата на Оскар Грайнд

Системата съблюдава следните правила:

  • Първо правило – трябва да се определи “единица”. По правилата на стратегията “единица” е целта, която сме си поставили за крайна печалба.

Пример

Ако играча иска да получи 5% печалба от депозит на стойност 200 лева, то неговата “единица” ще бъде 10 лева.

  • Второ правило – всяка игра започва с първи залог равен на “единицата”.
  • Трето правило – ако първият ви залог е губещ, то следващият следва да е на същата стойност като първият. Всеки залог последващ губещ такъв, трябва да е на стойност еднаква с тази на губещият залог.
  • Четвърто правило – всеки залог следващ печеливш такъв, следва да се увеличи с числото на “единицата”, освен ако това не би дало обща печалба за цикъла над определената “единица”.

Пример

Ако имаме печеливш залог за 10 лева, определили сме “единица” 10 лева, печалбата от първият ни залог е 5 лева, тоест заложили сме на 1.5 коефициент. Следващият ни залог би трябвало да е 20 лева, но само за залог с коефициенти до 1.5 и печелейки го и него сумарната печалба за цикъла ще е 10 лева, цикълът завършва.

Ако коефициента на който смятаме да заложим е 2 например, то залогът ни следва да е 5 лева. Така печелейки и този залог отново сумарната печалба за цикъла няма да е повече от “единицата” – 10 лева.

  • Пето правило – вие залагате на цикли, целта на всеки цикъл е се достигне печалба в размер на “единицата”. След постигането на целте, цъкълът приключва. Тоест ако първият ни залог е на коефициент 2 в win bet онлайн залози или повече и той е печеливш, цикълът завършва и спираме залагането.

 

Заключение

Стратегията е надеждна стига стриктно да се спазват правилата й. Естествено съществува риска обстоятелствата да се стекат по начин, който да ни води към загуба, но риска е сравнително малък. Като цяло според стратегията на Оскар Грайнд много рядко се получава цикъл с повече от 12 залога.

Правилно определената “единица” ще ви позволи да играете без да изчерпите банката си. На практика дори да сте в серия от десет поредни губещи залога, само четири последователни печеливши биха ви върнали в играта. Но се изисква търпение и да сте настроени към по-малки, но редовни печалби.

Като недостатък можем да посочим, че се изисква търпение и стриктно спазване на правилата, което може би ще е трудно за по-темпераметни играчи, които са направили 2-3-4 губещи залога. Все пак системата е разчетена да има печеливши залози, което е вероятно да не се случи в реалността и да се получи дълга редица загуби. Не пропускайте да си определите лимити за деня. Много от букмейкърите вече позволяват да поставяте софтуерни лимити на вашите залози, като например Biwin със специален Bwin линк

Така или иначе системата на Оскар Грайнд е една от най-добрите и би ви донесла печалби в дъглосрочен план или дълга серия от кратки периоди.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1

PalmsBet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5
0
Ще се радваме да оставите своя коментар!x
()
x
P