Спортни борси – всичко за тях

Спортни борси - всичко за тях 1

Спортните борси предлагат на играчите една алтернатива на традиционните букмейкъри, която обещава много по-голяма стойност на залозите. Но как точно работят те и какви са скритите такси, за който трябва да внимаваме, преди да решим, че този начин на хазарт е по-добър за нас? Това ще се опитаме да обясним в следващите редове.

 

Как работят спортните борси?

Спортните борси имат много различен начин на работа, ако ги сравним с класическите букмейкъри, които играят срещи залагащите. Докато букмейкърите използват добре информирани трейдъри, които да определят коефициентите за всички пазари, спортните борси осигуряват платформа, в която играчите стават букмейкъри и предлагат собствени коефициенти или си остават играчи, като приемат залозите, който други хора са определили. Нека дадем един пример.

  • Играч Б вярва, че Челси няма да спечели срещу Манчестър Юнайтед и предлага коефициент от 4 за победа на „сините“. По този начин той рискува 3 лева за всеки 1 лев, заложен срещу него.
  • Играч А смята, че Челси ще победи Манчестър Юнайтед и залага 1 лев на коефициент 4.

Спортната борса среща тези два залога и Играч А на практика залага директно срещу Играч Б. Ако Челси спечели, Играч А ще си докара 3 лв. печалба (без комисионната). Ако Челси загуби, Играч Б печели 1 лев (без комисионната).

Ефективност срещу ликвидност

Изследвания показват, че peer-to-peer (играч срещу играч) модела на спортните борси предлага почти перфектни пазари, тъй като включва мълчаливата вероятност да се случи дадено събитие (колко често можем да очакваме даденото нещо да се случи), която съответства на предложените коефициенти, при незначителна разлика. Това означава, че ако следваме постоянна система за залог с 50% вероятност, като например хвърляне на монета, шансовете за всички са напълно еднакви. Потенциалната възможност за печалба идва от фактори като умения за залагане и знания за спортните събития.

 

Защо да изберем спортна борса, пред стандартните букмейкъри.

Най-очевидното предимство е , че спортните борси предлага постоянно по-добри коефициенти. Средно, коефициентите от спортните борси са с 22% по-високи. Не трябва за забравяме, че за участието в борсата, дължим комисионна. Затова трябва добре да изчислим, дали коефициентите ще ни донесат повече нетни проходи.

Борсите за спортни залози приемат и коефициенти за даден отбор, кон или състезател да загуби. Това е един разнообразен залог, който може да бъде използван доста смислено и доходоносно от залагащите.
Може да залагате и на живо. Букмейкърите блокират залозите при определени обстоятелства или в заключителните минути на събитията. При спортната борса, може да залагате когато си поискате, стига да има желаещ да покрие залога ви.

Какви спортове се предлагат?

В повечето места спортни борси, може да се залага на всички събития, предлагани от конвенционалните букмейкъри, а понякога дори и на повече. В спортните борси се предлагат всички големи спортни събития, както и специални залози като: Победител в X фактор, кой ще спечели изборите и т.н.

Колко пари трябва да имам за да играя на борсата?

Минималната сума за залог е различна, но започва от 1,2 лева, което е напълно приемливо. Ако искате да играете с много пари, на борсата няма да ви ограничи, стига да има достатъчно други играчи, които заедно да покрият вашия залог. На тези борси може да се залагат дори по-големи суми, отколкото повечето букмейкъри приемат.

Как спортните борси печелят пари?

Спортните борси не приемат залози и не се подлагат на риск. Те просто си прибират комисионна от печалбата на победителите. Комисионната може да варира от 2 до 5% в зависимост от активността и нивото на играча.

 

Заключение

Спорната борса е една алтернатива на букмейкърите, която може да е доста полезна. На борсата може да намерите до 22% по-добри коефициенти, отколкото в сайтовете за залози. Не трябва да се забравя обаче, че дължите комисионна за всяка спечелена прогноза. Спортните борси са законен и напълно безопасен метод за игра, при който залагате срещи други играчи, а не срещу екипа от професионални типсъри на букмейкърите, съответно шансовете за победа са доста по-добри. Коефициентите пък е формират изцяло на пазарен принцип, което означава, че много по-точно отразяват вероятността дадено събитие да се случи.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Palms

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5
МНЕНИЕ ВХОД
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7
МНЕНИЕ ВХОД
Най-Желан

Bet365

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.8
МНЕНИЕ ВХОД
1 окт. 20206:30 pm
ЧФР Клуж
- -
Куопио
1 окт. 2020 6:30 pm
ЧФР Клуж
-
-
Куопио
1 окт. 20207:30 pm
Брентфорд
- -
Фулъм
1 окт. 2020 7:30 pm
Брентфорд
-
-
Фулъм
1 окт. 20208:00 pm
Арарат-Армения
- -
Цървена Звезда
1 окт. 2020 8:00 pm
Арарат-Армения
-
-
Цървена Звезда
1 окт. 20208:00 pm
Розенборг
- -
ПСВ Айндховен
1 окт. 2020 8:00 pm
Розенборг
-
-
ПСВ Айндховен
1 окт. 20208:00 pm
Шарлероа
- -
Лех Познан
1 окт. 2020 8:00 pm
Шарлероа
-
-
Лех Познан
1 окт. 20208:00 pm
Малмьо ФФ
- -
Гранада
1 окт. 2020 8:00 pm
Малмьо ФФ
-
-
Гранада
1 окт. 20208:00 pm
Слован Либерец
- -
АПОЕЛ
1 окт. 2020 8:00 pm
Слован Либерец
-
-
АПОЕЛ
1 окт. 20208:00 pm
Динамо Загреб
- -
Флора Талин
1 окт. 2020 8:00 pm
Динамо Загреб
-
-
Флора Талин
1 окт. 20208:00 pm
Атлетик Билбао
- -
Кадис
1 окт. 2020 8:00 pm
Атлетик Билбао
-
-
Кадис
1 окт. 20208:00 pm
Севиля
- -
Леванте
1 окт. 2020 8:00 pm
Севиля
-
-
Леванте
P