Стратегия за залози на високи коефициенти

Стратегия за залози на високи коефициенти 1

Заложете малко, спечелете много. Нали за това залагаме? Или както си мислят повечето играчи: Ще рискуваме малко пари, на високи коефициенти и ще спечелим много пари. Всички залагащи сме си мечтали за печалба на екстремно висок коефициент, която да ги „пенсионира“. Хората, който са изпълнили тази мечта, обаче се срещат доста рядко.

Залозите на високи коефициенти, са често обсъждани от запалените по хазарта хора. За да бъде успешен един играч са му нужни следните качества: голяма самодисциплина, без която е невъзможно да се постигне дългосрочна печалба; способност за разпознаване на високи залози с голяма стойност; търпение, за да преодолее дългите губещи серии, който са доста често срещани при този тип игра; предпазливост в менажирането на собствените си средства.

 

Какво означава „високи коефициенти“?

Къде е границата между високите и ниските ставки? Може да срещнете множество различни отговори на този въпрос. Няма точна дефиниция, за някои хора залози под 2.10 изгледат много „сигурни“, за други всичко над 1,50 е невероятен риск. Определете сами своя лимит. Имайте предвид, че при високите коефициенти, теоретичния шанс за успех е много по-малък. Ако залагате само на пазари с коефициент над 2,60, ще се нуждаете от само 40% успешни прогнози, за да излезете на печалба.

 

Най-добрия съвет при високите коефициент: Преборете се със страха!

Високите ставки са много изкушаващи, но все пак повече играчи избират да поставят залози на средни или дори ниски коефициенти. Залозите на високите ставки създават измамното чувство, че рискувате своите пари на нещо, което е много трудно да се случи. Колкото по-голям е коефициента, толкова по-малък е шанса да спечелим нали? Много играчи се чувстват така, сякаш пропиляват парите си. Тайната е винаги да търсим залози, с по-голям шанс да се случат, сравнено с коефициента им. Ако намерите пазар с коефициент 1,20 и 85% шанс да излезе и пазар с 5 коефициент, чийто шанс за успех е 30%, и в двата случая, стойността на залога е една и съща. Просто трябва да преодолеете страха си от високите ставки. Той е породен от това, че по-често ще губите залози, отколкото да печелите. Трябва да се справите с това мислене и ще разберете, че да се намерят високи коефициенти с голяма стойност за залог, е много по лесно, отколкото да търсите само ниските ставки.

Залози за забавление: Очевадна грешка

Какво е най-често срещаното поведение сред играчите, когато става въпрос за високи коефициенти? За да минимализират загубите, повечето хора намалят значително сумата, с която залагат.
Малък залог, направен на много висок коефициент, се нарича „фън бет“ или залог за забавление.
Избор, който сме направили, само заради забавлението. Обикновено с много малка сума, за да не си причиняваме излишен стрес. Примерно, ако обичайния ни залог е 50 лв., като фън бет може да квалифицираме залог от 5 лв.

Този тип залози водят до финансови загуби, поради две основни причини:

  • Рискувайки по-малка сума, вие няма да сте толкова концентрирани в анализирането на актуалните шансове за успешна прогноза.
  • Ако спечелите, печалбата не би направила голяма разлика във вашия акаунт. В най-добрия случай, вашата печалба ще бъде равна на един или два обикновени залога.

[alert type=”info” icon-size=”normal”]Изградете си добър план за залагане с високи коефициенти![/alert]

И какво е решението? Да залагаме на големи коефициенти с големи суми пари?

Не, това също е грешно. Най-добрия план за подобни типове залози е да залагаме 2 или 3 % от наличната ни сума. Ако сме си отделили 1000 лева, за залози през целия сезон, нормална сума за такъв залог би била 20 или 30 лв. Това е сума, която може да си позволите да загубите, но пък достатъчно голяма, за да реализира значителна печалба.

Имайте предвид, че ще трябва да се справяте с губещи залози, дори и серии от такива. Ако се придържаме към плана със залози от 2 или 3% от нашите възможности, можем да си позволим 40 поредни загуби, преди да достигнем до фалит. Това е твърде много, дори и за абсолютни новаци в света на хазарта. Ако имате стриктен план за анализ и достатъчно търпение, лесно ще разберете, че високите коефициенти въобще не са толкова трудни.

 

Високи ставки във футбола

Нека се обърнем отново към статистиката. Осъзнавате ли, че по един от всеки 4 мача от топ лигите на Европа завършва на коефициент над 3,5.

Нека ви представим една таблица за сезон 18/19, в която е показано, какъв процент от мачовете завършват на знак, предварително оценен с коефициент над 3,50.

Първенство 2018-19Коефициенти от 3,50- 5,00Коефициенти над 5,01
Бундеслига (306 мача)59 мача (19,3 %)24 мача (7,8%)
Ередивизи (306)60 (19,6%)23 (7,5%)
Ла лига (380)64 (16,8%)25(6,6%)
Серия А (380)53(13,9%)28(7,4%)
Висша лига (380)51 (13,4%)29(7,6%)
Лига 1 (380)50 (13,2%)15(3,9%)
Суперлига на Турция (306)56 (18,3%)10 (3,3%)

 

Какъв извод може да си извадим от това?

Да, може да залагаме повече на мачове от Бундеслигата и Ередивизи, но като цяло, процентът на високите коефициенти е над 23%.

Ето и няколко съвета, които да спазваме при залози с високи ставки:

  • Търсете месно дербита. Всички знаем, че мотивацията на малките отбори срещи градския опонент е много по-висока, отколкото в регулярните двубои.
  • Играете срещу „точковата мотивация“ в последните кръгове от шампионата. Лош отбор, който отчаяно се нуждае от точки, за да се спаси от изпадане, е много по-вероятно да спечели, но това не означава, че трябва да го считаме за фаворит в мача. Освен ако няма приятелска връзка, между играещите тимове.
  • Следете головите показатели на аутсайдерите. Дали бележат честно, независимо от крайния резултат? Дали успяват да затруднят най-силните отбори в първенството? Ако отговорът е да, шансовете им да измъкнат изненадващ резултат са значително по-големи.
  • Прегледайте предишните резултати между двата отбора. Има много „средняци“ и дори по-слаби отбори, който традиционно постигат добри резултати срещу точно определен силен отбор.

 

Високи коефициенти в баскетбола

В баскетбола е много по-трудно да се намерят стойностни залози на високи коефициенти, сравнено със футболните срещи. Може да сте забелязали, че баскетболните фаворити, много по-често успяват да вземат победата. Това не означава, че никога не се срещат изненади, просто е много по-трудно да се открият.
За да изградите успешна стратегия, за залог на високи коефициенти на баскетболни срещи, е нужно да следвате следните правила:

  • Домакинско предимство – отбор, считан за аутсайдер, има много по-голям шанс за успех, ако играе пред собствените си фенове. Прегледайте последните мачове между двата отбора, ако точковата разлика не е толкова голяма, може би си заслужава да потърсим изненадата.
  • Програмата- голям брои поредни мачове може да доведе до екстремални амплитуди в представянето.
  • Следете за отбори, който не участват в европейките купи. Когато не играеш по два или три мача на седмица, е много по-лесно да се подготвиш добре и да поднесеш изненадата.
  • Търсете непредвидени обстоятелства. Например, ако Реал Мадрид гостува на ЦСКА Москва, далечната дистанция може да снижи тяхното представяне, особено ако пък преди това са имали друго тежко гостуване (примерно на Гранд Канария). В този случай, определено си струва да потърсите победа на домакина.

 

Високи коефициенти в тениса

Тенисът е доста благоприятно поле за търсене на изненадващи резултати. Дори и най-големите фаворите, понякога губят, поради определени причини. Разбира се, трябва да свършите доста предварителна работа, преди да прогнозирате правилно изненадващи резултати. Не се лимитирайте само до състезателите от то 20.
Най-често букмейкърите дават предимство на по-познатите имена в първите кръгове на големите турнири и за по-малките събития. След номер 50, ранглистите не могат да се вземат под внимание за качеството на състезателите. Например разликата между номер 5 и номер 20 е много по-голяма, от тази между номер 50 и номер 90. Оглеждайте се за аутсайдери, който са постигнали добри резултати в последните си турнири. Умората също може да е ключов фактор. По-опитните състезатели много по-трудно се възстановяват след 5 сетови трилъри. Играчи показват различно представяне на различните видове настилки. Всеки знае , че Рафаел Надал е „краля на клея“ и въпреки, че в момента изостава с доста точки от Джокович, вероятно ще го бие лесно на тази настилка.

Изучавайте как се справят фаворитите срещу точно определен стил на игра. Някои може да се затрудняват само срещу съперници, практикуващи силен сервис, или силна игра от основната линия или някаква друга зависимост.

 

Акумулаторни залози от високи коефициенти

Има само един начин да се залага на акумулатори с високи залози, Изберете системи като трикси, янкийз или хайнц. Залагайте само на системи, които могат да ви донесат печалба с малък брой успешни селекции. Ако използвате трикси (4 мача, 3 двойки и една тройка), вие ще запишете добра печалба, дори и да познаете само две събития и все пак си запазвате шанса за огромна печалба, ако познаете всички резултати.
Какво става с правите колонки? Просто ги избягвайте. Да спечелиш залог на коефициент 5 е достатъчно трудно само по себе си. Да уцелиш две или три такива прогнози, може да се случи само веднъж през сезона. Колко глупаво ще се чувствате, ако заложите на 4 подобни срещи и спечелите само три от тях?

Кой коефициенти са по-добри: високите или ниските?

Коя е по-добрата стратегия за печелене на пари? Трудно е да се отговори конкретно. Тактиката зависи от вашия стил на игра. Ако се чувствате комфортно с високия риск, по-добре ще е да залагате на високи коефициенти. Ако обаче предпочитате по-консервативен подход, няма проблем, ниските ставки също могат да докарват приходи.

При високите ставки е много по-лесно да се намери стойност. Повечето играчи са се фокусирали върху по-ниските коефициенти, което кара букмейкърите да увеличават ставката на аутсайдера (или коефициента за равенство във футбола). Това е така, защото те очакват много по-малко пари, заложени на рисковите опции. Всъщност, когато поставим залог на висок коефициент, можем да сме на 90% сигурни, че стойността му достатъчно добра.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Желан

Bet365

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.8
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
P