Тенис Хендикап Залози

Тенис Хендикап Залози 1

Тенисът е един от популярните спортове и много от любителите на спортни залози предпочитат именно този спорт. Една особеност за тениса е, че тук нямаме равен краен резултат, тоест имаме само две опции за изход от срещата.

 

Kакво е хендикап в тениса

Това е виртуална преднина, която букмейкърите дават на даден играч в срещата. Преднината се изразява в това, че за фаворита е възможно да се заложи с минус (-4.5; – 5.5), а за аутсайдера с плюс. Тоест давайки някакъв баланс между двата играча с хендикап, букмейкърът ни дава възможност и да заложим на по-добър коефициент. Когато за даден играч хендикапа е плюс, това означава, че линията на хендикапа се добавя към реално спечелените от играча геймове. Обратното, минусова линия на хендикапа за даден играч означава, че трябва да извадим линията на хендикапа от реално спечелените геймове от играча.

Пример: среща между Новак Джокович и Стан Варвинка, турнира е за две победи в три сета. Имаме линия на хендикапа +4.5 за Стан Варвинка и – 4.5 за Новак Джокович. За да спечелим наш залог на хендикап за Варвинка, той трябва да е спечелил срещата или да е загубил с не повече от 4 гейма. Докато залог за Джокович би бил успешен ако той спечели срещата с поне 5 гейма. Тоест примерен краен резултат Джокович – Варвинка 6-3; 6-2 би направил залога за Джокович успешен, а този за Варвинка губещ (имаме 12 спечелени гейма за Джокович и 5 за Варвинка, разликата е 7 гейма).

Както при всеки друг спорт и залог, ако искаме да имаме успешни залози е важно да проучим добре противниците. През годината състезателите по тенис участват в различни турнири, така че е хубаво да гледаме статистиката на играчите за даден турнир, за дадена настилка, формата в момента, има ли контузии и оплаквания, как се представят един срещу друг. За разлика от отборните спортове, тук много по-лесно може да се прецени състоянието на играча, все пак говорим само за един играч. Освен това има ранглисти, от които също можем да си направим изводи как се оценява даден играч от специалистите.

 

Стратегиите, които ви предлагаме да ползвате за успешни залози са:

  • Стратегията ви да е свързана със спечелени геймове.

Най-популярните хендикап линии са + -4.5;+ – 5.5 гейма. Според статистиката най-честите резултати в тениса са 6-4;6-4 и 6-4;6-3, като това обикновенно е в зависимост от това кой първи е подавал в мача. Тоест оказва се, че плюсовите големи хендикапи са много по-печеливши, от минусов хендикап 4.5 например, който би означавал, че фаворитът се е представил идеално в мача. В днешно време сервисите са идеалната възможност за пробив на почти всички играчи от Топ 200, тоест те ги тренират и ги правят добре. Така и всъщност се оказва, че е много трудно фаворитът в мача да спечели с голям брой геймова, да, той ще спечели мача, но с 2-3 гейма разлика. Букмейкърите, като Winbet  например знаят, че в среща с изявен фаворит залагащите подценяват противника и са готови да се хвърлят на линия -5.5 например. Реално обаче печелившият залог много често се оказва + 5.5.

  • Залог на хендикап линия 0.0

Предполагаме, че имаме двама равностойни играча, победата и за двамата е оценена с коефициент например 1,85 от Palms bet BG. Когато букмейкърът е предложил игра с линия на хендикап 0.0 и приблизително равни отново коефициенти, можете да се възползвате от това, залагайки на вашия фаворит. Какво ще ни донесе такъв залог? За да спечели вашият залог то играча на когото сте заложили трябва да победи с поне един гейм. Ако двамата играча завършат с еднакъв брой спечелени геймове, то залога ви ще се върне. Хубавото при този залог е, че вие можете да спечелите залога си, дори и вашият играч да загуби мача. Например мачът завършва 6-2;4-6;6-7, където вашият играч губи мача, но ако съберем спечелените геймове получаваме – 16 гейма за вашият играч и 15 за победителя в мача. Така се оказва, че вашият залог е печеливш. При тази стратегия е важно да познавате добре играча, на когото залагате – силни качества, умения за защита, форма, бори ли се за всяка точка и т.н. Даже и да не сте познали победителя в мача, дори и вашият играч да е имал лош старт например, вие продължавате да сте в играта.

  • Залог на минусов хендикап

Както казахме по-горе това е доста рисково, но все пак го има в играта и при добро познаване на съперниците можете да го използвате. Причината да ползвате минисов хендикап е, че при изявен фаворит в мача, букмейкърите ще ни предложат коефициент за негова победа от рода на 1.20 – 1.30, което не би ни донесло голяма печалба. Затова, ако познаваме добре фаворита и сме сигурни, че ще изиграе този мач мотивирано, залагаме на хендкап линия от рода на -4.5 или -5.5, което вече ще ни даде коефициент примерно 1.80. Получаваме по-голям коефициент, но и поемаме по-голям риск, защото фаворита ни ще спечели мача с много голяма вероятност, но за да е печеливш нашия залог, той трябва да го спечели с поне 5 гейма разлика (при линия -4.5).

Както виждате залозите на хендикап в тениса са една добра възможност за печалба, а и много от големите имена в хазарта, като Efbet БГ дават добри коефициенти. Тук имаме много по-лесен анализ, защото анализираме отделен играч, а не отбор от няколко души. Имаме възможност да спечелим залога си дори и нашият играч да е загубил мача, но да е спечелил повече геймове. Тенисът е динамична и интересна игра, тук борбата е през целия мач и не се допуска отпускане, както е възможно при футбола например, ако отбор поведе с 1 или 2 гола. Това дава идеални възможности за печалби и хубави преживявания.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
Най-Препоръчван

Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв

рейтинг

9.4
25 ян. 2021 3:00 pm
Касъмпаша лого
Касъмпаша
- -
Сивасспор лого
Сивасспор
25 ян. 2021 3:00 pm
Касъмпаша
-
-
Сивасспор
Estádio Nacional 25 ян. 2021 4:30 pm
Белененсеш лого
Белененсеш
- -
Тондела лого
Тондела
25 ян. 2021 4:30 pm
Estádio Nacional
Белененсеш
-
-
Тондела
25 ян. 2021 6:00 pm
Аланияспор лого
Аланияспор
- -
Анкарагюджю лого
Анкарагюджю
25 ян. 2021 6:00 pm
Аланияспор
-
-
Анкарагюджю
25 ян. 2021 6:00 pm
Фенербахче лого
Фенербахче
- -
Кайзериспор лого
Кайзериспор
25 ян. 2021 6:00 pm
Фенербахче
-
-
Кайзериспор
Estádio do Rio Ave Futebol Clube 25 ян. 2021 6:30 pm
Рио Аве лого
Рио Аве
- -
Санта Клара лого
Санта Клара
25 ян. 2021 6:30 pm
Estádio do Rio Ave Futebol Clube
Рио Аве
-
-
Санта Клара
25 ян. 2021 7:00 pm
Бенфика лого
Бенфика
- -
ФК Национал лого
ФК Национал
25 ян. 2021 7:00 pm
Бенфика
-
-
ФК Национал
Adams Park 25 ян. 2021 9:45 pm
Уикъмб лого
Уикъмб
- -
Тотнъм лого
Тотнъм
25 ян. 2021 9:45 pm
Adams Park
Уикъмб
-
-
Тотнъм
San Mamés Barria 25 ян. 2021 10:00 pm
Атлетик Билбао лого
Атлетик Билбао
- -
Хетафе лого
Хетафе
25 ян. 2021 10:00 pm
San Mamés Barria
Атлетик Билбао
-
-
Хетафе
Estádio de São Lúis 25 ян. 2021 10:15 pm
Фаренсе лого
Фаренсе
- -
Порто лого
Порто
25 ян. 2021 10:15 pm
Estádio de São Lúis
Фаренсе
-
-
Порто
0
Ще се радваме да оставите своя коментар!x
()
x
P