Закон на Парето в Спортните Залози

Закон на Парето в Спортните Залози 1

Принципът на Парето, кръстен на уважавания икономист Вилфредо Парето, уточнява, че 80% от последствията идват от 20% от причините, показвайки неравномерна връзка между вложения и резултати. Тзои принцип служи като принципно твърдение, че връзката между вложено и получено, не е балансирана. Принципът на Парето е известен още като Закон на Парето и Правилото 80/20.

Като изходна точка за извеждането на принципа си, Парето е наблюдавал съотношението между богатство и население в Италия, стигайки до извода, че 80% от земята се притежава от 20% от населението. Такава закономерност се наблюдава и в другите държави, както и други области от живота. Затова и Принципът на Парето е приложим в производството, управлението и човешките ресурси, приложим е и в спортните залози.

Макар и да няма точно статистическо проучване е много вероятно процентът на залагащите, които имат положителен баланс да е 20% от всички. Което означава, че 80% от залагащите са в графата с отрицателен баланс. Принципът на Парето би могъл да се използва при залагането за игри, където се изискват качества бaзирани на дългосрочни стратегии. Тоест игри като покер, спортни залози, карти, където колкото повече се квалифицира даден играч, толкова по-печеливш ще е в дългосрочен план.

За да бъде залагащ играч сред тези 20%, които са с положителен баланс, той трябва да прави нещата доста по-различно от останалите 80%. Тоест трябва да отдели много повече внимание на събирането и анализаране на информация за играта на която ще залага, за първенствата и спорта, ако е спортен залог. Има се предвид, че не е достатъчно при един спортен залог да провериш последните 2-3 мача на отборите, нужно е да се прегледа информация за по-дълъг времеви период, да се преглед странични фактори, които могат да влияят. Разглеждайки спортните събития според Правилото на Парето може да се каже, че 80% от надбягванията з даден период се печелят от 20% от конете, хрътките. 80% от головете в дадено първенство се бележат от 20% от играчите. 20% от упражненията и навиците на тренировка имат 80% влияние върху представянето.

При вас като играч със залози при вас също вероятно може да се намери Правилото на Парето по отношение на ефективността. Вероятно от 20% от вашите усилия и способности, вие печелите 80% от залозите си. Вие просто трябва да разберете кои са тези 20% усилия и качества, за да се фокусирате върху тях.

 

Как можете да използвате Принципа на Парето

Както при всяка друга професия, хоби или занимание така и при залозите, за да постигнеш високи резултати се изискват усилия, време, отдаденост. Можете да придобиете умения и да ги развивате във времето. Както посочихме по-горе, вероятно само 20% от усилията и уменията ви дават 80% от добрите резултати и вашата цел трябва да е да ги откриете и да се фокусирате върху тях. Можете да подобрите цялостната си стратегия на база разглеждания принцип на Парето по следните начини:

  • Управление на времето.

Като всеки предпричемач имайте предвид, че времето е ограничено и ценно, вие не можете да разполагате с повече от 24 часа за денонощие. Затова трябва да го цените и използвате максимално ефективно. Ако имате 10 набелязани цели за залози, изберете 2 от тях, които смятате, че са най-добри като възможност за печалба и се съсредоточете върху тях. Не се разпростирайте върху много пазари за залози, първенства, отбори. Съсредоточете се върху малък брой от тях и така ще можете да се специализирате и да отделяте достатъчно време, съответно и резултатите ще се подобрят. Гледайте поне 80% от времето ви да е отделено за основните задачи и цели.

  • Специализация

Както споменахме и по-горе, специализацията е много важна в спортните залози. Ако обърнете по-задълбочено внимание, вероятно ще откриете, че по-голяма част от печалбите ви идват от определени пазари, първенства, отбори. Вероятно сте добри в прогнозиране на корнери във футбола, сетове в тениса, под/над, залози на живо. Трябва да откриете това. А е много вероятно да залагате на първенства, които са малко извън фокуса на повечето залагащи и букмейкърите не им отделят достатъчно внимание. Имайте предвид, че за такива първенства няма толкова широко достъпна информация и това може да ви даде предимство. Съсредоточавате се там, с времето ще имате база с информация, ще знаете кое къде да търсите и най-важното, вие вече ще се отличавате от ония 80% залагащи с отрицателен баланс. Отделно и вероятно ще имате предимство пред букмейкърите, защото те са се съсредоточили върху големите първенства, от където им идват 80% от приходите.

  • 80/20 управление на сметката ви.

Съсредоточавайки се върху ограничен брой пазари и първенства, трупайки все повече познания и умения и печелейки от това, вие вероятно няма да спрете да мислите за разпределение на риска и залози и на други пазари. Затова е важно да управлявате сметката си според правилото 80/20. Това означава, че 80% от средствата ви трябва да отиват в най-печелившите ви пазари и първенства. Останалите 20% могат да бъдат използвани например за експерименти с нови първенства и стратегии.

 

Заключение

В заключение можем да кажем, че Принципът на Парето използван в сферата на залозите може да ни донесе полза от това, че ще разпределим времето, парите и усилията си така, че да сме фокусирани върху 20% от целите си. Принципът на Парето не е общовалиден закон, но показва как се разпределят нещата в много области. Така че има много повече плюсове, отколкото минуси, в това да инвестирате 80% от времето си в 20% от задачите, като сте си направили анализ кои са най-печелившите ви задачи или залози. Същото се отнася и за средствата ви, разпределете ги така, че 80% да отиват за залози в пазари, първенства, области, които ви носят най-голяма печалба. Останалите 20% можете да ползвате за експерименти, разработване на нови стратегии и идеи, забавление. Добра идея е да се възползвате и от началните бонуси, които букмейкъри като Palmsbet предлагат. Там можете да вземете до 200лв. бонус, както и можете да използвате 100лв. безплатни залози в платформата на bet365, тъй като там изискванията за преврътане са ниски. Така ще имате средства и възможности да експериментирате с нови отбори и първенства.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Желан

Bet365

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.8
Най-Препоръчван

Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв

рейтинг

9.4

PalmsBet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7
25 ян. 2021 3:00 pm
Касъмпаша лого
Касъмпаша
- -
Сивасспор лого
Сивасспор
25 ян. 2021 3:00 pm
Касъмпаша
-
-
Сивасспор
Estádio Nacional 25 ян. 2021 4:30 pm
Белененсеш лого
Белененсеш
- -
Тондела лого
Тондела
25 ян. 2021 4:30 pm
Estádio Nacional
Белененсеш
-
-
Тондела
25 ян. 2021 6:00 pm
Аланияспор лого
Аланияспор
- -
Анкарагюджю лого
Анкарагюджю
25 ян. 2021 6:00 pm
Аланияспор
-
-
Анкарагюджю
25 ян. 2021 6:00 pm
Фенербахче лого
Фенербахче
- -
Кайзериспор лого
Кайзериспор
25 ян. 2021 6:00 pm
Фенербахче
-
-
Кайзериспор
Estádio do Rio Ave Futebol Clube 25 ян. 2021 6:30 pm
Рио Аве лого
Рио Аве
- -
Санта Клара лого
Санта Клара
25 ян. 2021 6:30 pm
Estádio do Rio Ave Futebol Clube
Рио Аве
-
-
Санта Клара
25 ян. 2021 7:00 pm
Бенфика лого
Бенфика
- -
ФК Национал лого
ФК Национал
25 ян. 2021 7:00 pm
Бенфика
-
-
ФК Национал
Adams Park 25 ян. 2021 9:45 pm
Уикъмб лого
Уикъмб
- -
Тотнъм лого
Тотнъм
25 ян. 2021 9:45 pm
Adams Park
Уикъмб
-
-
Тотнъм
San Mamés Barria 25 ян. 2021 10:00 pm
Атлетик Билбао лого
Атлетик Билбао
- -
Хетафе лого
Хетафе
25 ян. 2021 10:00 pm
San Mamés Barria
Атлетик Билбао
-
-
Хетафе
Estádio de São Lúis 25 ян. 2021 10:15 pm
Фаренсе лого
Фаренсе
- -
Порто лого
Порто
25 ян. 2021 10:15 pm
Estádio de São Lúis
Фаренсе
-
-
Порто
0
Ще се радваме да оставите своя коментар!x
()
x
P