Залози на CS:GO

Залози на CS:GO 1

Едни от най-новите и набиращи популярност залози са тези на електронните спортове. Под това наименование всъщност можете да откриете различни видове игри, които все по-масово се включват в предложенията на букмейкърите за залози. Вече не само международните, но и българските букмейкъри обърнаха внимание на тази страна на спорта, като например Win bet залози, който предлага голямо разнообразие от Е-спортс. По същество това са съревнования между реални играчи, които играят един срещу друг на компютърни електронни игри. Някои игри се играят от един играч, други са цял отбор играчи, които се съревновават с друг такъв отбор.

 

Какво е нужно, за да залагате успешно на CS:GO?

Най-важното е да се знае как протичат електронните спортове, какво представляват, времетраене на събитията. Counter Strike:Global Offence е една от най-популярните игри, така че ако сте фен на електронните спортове най-вероятно сте запознати с правилата. След излизането на пазара през 2012 играта не само се сдоби с много фенове, но и значително подобри параметрите си. Като цяло играта не е сложна за разбиране, имаме стрелци и ясни и лесни за разбиране цели пред всеки отбор. Така че CS:GO е подходяща както за новобранци, така и за професионалисти с опит. Основно играта изправя един срещу друг отбор Терористи срещу отбор Контра-терористи. Действията протичат на определена карта (Мар – английски). Има два основни вида карти, като първият е Обезвреждане или Defuse на английски, основнот е, че тук терористите притежават бомба, трябва да я заложат на едно от двете определени за това места. От своя страна другият обтор, този на Контра-терористите, трябва да охранява тези места. Печели отбора, който успее да убие противниковите играчи или като взриви (отнася се за отбора на Терористите), или обезвреди (отнася се съответно за отбора на Контра-терористите) бомбата. Важно е да имате предвид, че всеки рунд има времетраене, ако до изтичане на това време бомбата не е заложена, печелят Контра-терористите.

Вторият вид карта е спасяване на заложници или Hostage rescue на английски. Тук при всеки рунд терористите държат двама заложници, които трябва да бъдат спасени от Контра-терористите. Отново всеки рунд е с време и ако не са освободени двамата заложници до изтичане на това време, Контра-терористите губят играта.

За да сте подготвени и да познавате играта на която евентуално ще заложите, е важно да знаете и няколко основни характеристики.

 • при умиране на играч, той остава мъртъв до края на рунда;
 • в началото на всеки рунд играчите започват с определен брой пари, които да ползват за закупуване на оръжия и екипировка;
 • играят се 15 рунда, след това отборите си разменят местата – Терористите стават Контра-терористи и обратно. Печели отбора, който първи стигне до 16 спечелени рунда. В случай, че резултата е 15-15 се играе продължение;
 • като цяло правилата са равни за двата отбора, но има малко разлики: терористите могат да купуват по-мощни и същевременно по-евтини оръжия, докато тези на Контра-терористите са по-точни;
 • има различни оръжия – пистолети, автомати, всеки играч има и нож. Ако до умрял участник има оръжие, то може да се вземе от участника, който го е намерил;
 • всеки играч започва със 100 точки живот. В началото на рунда може да си купи защитна екипировка, за да намали щетите по време на игра;
 • първи и шестнадесети рунд се наричат пистолетни, защото в тях играчите започват играта с пистолети. Важно е кой отбор печели тези рундове, защото това означава, че ще натрупа повече пари за оръжие и предпазни средства;
 • много важни са стрелбата, рефлекса на отделните играчи, но е важно да знаете, че е отборна игра и както при колективните спортове много важно е отбора. Често отборите имат изградени стратегии за водене на играта;

Залагането на CS:GO работи по същият начин, както залагането на конвенционални спортове. И тук имаме отбори, които се считат за фаворити и съответно коефициентите са по-ниски при залог за тях.

Пазарите на които се залага са:

 • победител в битка или равен;
 • победител в рунд;
 • хендикап;
 • точен резултат за карти;
 • точен резултат за рундове;
 • брой рундове;
 • брой карти над/под 2,5;

Залагайки на фаворита в дадена игра вие статистически имате повече шансове за печалба, но пък печалбата няма да е толкова голяма поради ниския коефициент. В тези игри има логика да се залага и на отбора, който не е определен като фаворит, тъй като при успех имате по-голяма възвращаемост, а конкуренцията е сериозна и не винаги фаворитите печелят.

Има различни съвети и стратегии при залозите на електронни спортове, описваме основните от тях, а вие можете сами да прецените кой е най-работещ за вас.

 • Залагане с еднаква сума за определен брой събития за деня. Тук имаме предвид според баланса по сметката си да изберете на колко събития общо през деня да заложите и каква да е сумата, която ще е еднаква за всеки залог. Така донякъде се лимитира емоционалното решение, което в никакъв случай не е желателно особено в дългосрочен период. Основно предимство при този начин на залози е че лесно можете да си определите брой събития на които да заложите, в зависимост от бюджета ви и така няма да има момент, в който подведени от печеливши поредни или тръгвайки да избивате губещи поредни залози, вие попадате в една ситуация с много направени залога и ниска или никаква печалба, а вероятно и загуба.
 • Пропорционални залози. Има се предвид, че залагате определен процент от баланса по сметката ви. Например ако разполагате със 100 единици, решавате правилото ви да е залога да е 10% от бюджета, тоест първия ви залог ще е 10 единици. Така ограничавате загубите, а печелейки правите все по-големи залози. При лоша серия, в която сте стигнали бюджет от например 20 единици, вие вече няма да залагате 10 единици, а само 2. Така е много по-трудно да изчерпите всички средства от сметката си.
 • Мартингейл система – тази система се нарича още “система за възстановяване на загуби”, но имайте предвид, че рисковете тук са големи. Принципът на тази система е, че започвате да залагате фиксирана сума и ако се случи да имате губея залог, то вие удвоявате сумата на следващият залог. Идеята е така да върнете загубените суми, което ви връща към началните залози, тоест спирате да удвоявате. Тази система теоретично би донесла печалба в дългосрочен план, но реално не винаги става така. Проблемите възникват след дълги поредици от губещи залози. Например започвайки с 10 едини и имайки поредица от 8 последователни губещи залога, то деветият ви залог ще трябва да е 1280 единици според тази система. Доста сериозна сума, едва ли нервите биха издържали, а и вече наистина говорим за големи рискове и последиците върху психиката ви.
 • Залагане преди започване на събитията – обикновенно можете да намерите коефициентите за събитията няколко дена преди началото им. Това ви дава време да се запознаете със статистика за представянето на отборите, да проверите как са завършили последните им срещи, да се поинтересувате от състоянието на играчите.
 • Стратегия на Даламбер – тя е подобна на Мартингейл, но си има и свои особености. Според наличността в сметката ни определяме колко ще е една единица за залог, при губещ залог увеличаваме следващият с една единица, ако залога е печеливш намаляваме следващият с една единица. Чрез този метод винаги когато имаме равен брой губещи и печеливши залози, ние ще имаме печалба. Все пак потенциалните печалби няма да са особено високи, но това е свързано с повечето системи за залози, които се определят като по-малко рискови. Също така е възможно да се окажете в дълъг период с губещи залози и това ще ви доведе до състояние, което може да се преодолее само с подобен дълъг период от печеливши залози.

 

Заключение:

Като заключение може да се каже, че няма как всеки ваш залог да бъде печеливш. Нужно е да се научите да губите понякога, да приемате това без излишни емоции и да се втурнете веднага да си избивате губещият залог, да вините определен отбор и при следващо събитие с този отбор да се водите от негативното чувство, да промените стратегията си при първата загуба. Намирането на високи ставки за залог, каквито има в Pinnacle, както и Palmsbet бонусите за електронни спортове могат да се отразят позитивно на представянето ви, дори и да загубите първите няколко срещи. Много е важно да сте запознати не само с играта, но и с отборите участващи в събитието на което ще заложите. До Проверете информация и статистика:

 • постоянни ли са в своето представяне отборите;
 • как се представят при игра на определени карти;
 • процент победи;
 • ако има статистика един срещу друг на конкретните два отбора;
 • представяне в турнири, досегашно представяне в конкретния турнир;

Можете да се запознаете със статистика и данни за отборите от някои от следните източници:

 • Rivalry.com
 • HLTV
 • R/CSGOBETTING (Reddit)
 • YouTube – можете да намерите успешните играчи, които пускат свои клипове и говорят за срщите;

[alert type=”info” icon-size=”normal”]Все пак не се поддавайте на коментарите в различни форуми и под видеа. Имайте предвид, че те често може да се окажат спам или злонамерено да подвеждат. [/alert]

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Препоръчван

Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв

рейтинг

9.4

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu 24 ян. 2021 12:30 pm
Коняспор лого
Коняспор
0 0
Анталияспор лого
Анталияспор
24 ян. 2021 12:30 pm
Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu
Коняспор
0
0
Анталияспор
Fortuna Sittard Stadion 24 ян. 2021 1:15 pm
Фортуна Ситард лого
Фортуна Ситард
1 2
Аякс лого
Аякс
24 ян. 2021 1:15 pm
Fortuna Sittard Stadion
Фортуна Ситард
1
2
Аякс
Allianz Stadium 24 ян. 2021 1:30 pm
Ювентус лого
Ювентус
2 0
Болоня лого
Болоня
24 ян. 2021 1:30 pm
Allianz Stadium
Ювентус
2
0
Болоня
Stade Matmut-Atlantique 24 ян. 2021 2:00 pm
Бордо лого
Бордо
2 1
Анже лого
Анже
24 ян. 2021 2:00 pm
Stade Matmut-Atlantique
Бордо
2
1
Анже
Stamford Bridge 24 ян. 2021 2:00 pm
Челси лого
Челси
3 1
Лутън лого
Лутън
24 ян. 2021 2:00 pm
Stamford Bridge
Челси
3
1
Лутън
Deepdale 24 ян. 2021 2:30 pm
Престън Норт Енд лого
Престън Норт Енд
0 0
Рединг лого
Рединг
24 ян. 2021 2:30 pm
Deepdale
Престън Норт Енд
0
0
Рединг
Estadio El Sadar 24 ян. 2021 3:00 pm
Осасуна лого
Осасуна
3 1
Гранада лого
Гранада
24 ян. 2021 3:00 pm
Estadio El Sadar
Осасуна
3
1
Гранада
Yeni Malatya Stadyumu 24 ян. 2021 3:00 pm
Йени Малатияспор лого
Йени Малатияспор
0 1
Галатасарай лого
Галатасарай
24 ян. 2021 3:00 pm
Yeni Malatya Stadyumu
Йени Малатияспор
0
1
Галатасарай
Denizli Atatürk Stadyumu 24 ян. 2021 3:00 pm
Денизлиспор лого
Денизлиспор
1 2
Карагюмрюк лого
Карагюмрюк
24 ян. 2021 3:00 pm
Denizli Atatürk Stadyumu
Денизлиспор
1
2
Карагюмрюк
De Grolsch Veste 24 ян. 2021 3:30 pm
Твенте лого
Твенте
0 1
ВВВ Венло лого
ВВВ Венло
24 ян. 2021 3:30 pm
De Grolsch Veste
Твенте
0
1
ВВВ Венло
0
Ще се радваме да оставите своя коментар!x
()
x
P