Залози на World of Tanks

Залози на World of Tanks 1

World of Tanks е бързо набираща популярност, един от електронните спортове, който все по-масово се предлага от букмейкърите с възможности за залози. Целта на играта е да се унищожат всички вражески единици или базата на противника. Играе се от два отбора и всеки отбор се състои от седем играча, които контролират седем различни машини. Има три типа танкове: леки, средни и тежки. Всеки тип има своите предимства и недостатъци. Например леките могат да се движат бързо и да маневрират добре, но пък няма особено голяма сила и унищожителна мощ. Средният е може би много добра функция и за двата свята в сценария на играта, но определено му липсва мощ в сравнение с другите два типа. Тежките танкове са бавни, трудно маневрират, но притежават голяма унищожителна мощ. Освен вид, танковете имат и ниво, което може да бъде от едно до осем и колкото е по-виско, толкова и по-мощен е танкът. Всеки отбор има 42 точки, които трябва да разпредели между седемте си танка. Един от първите букмейкъри, който попълни портфолиото си с World of Tanks e Betwinner, а вече и много често можем да залагаме на живо, каквато възможност дава платформата на 1xbet.

Играят се 5 рунда, като печели отбора, който първи спечели три от тях. Всеки рунд е от по 10 минути, между рундовете има и почивка. Ако никой отбор не е достигнал условията за победа в рунда, тогава се гледат точките, които са разпределени за всеки танк, отчитат се точките на оцелелите танкове за всеки отбор и ако един отбор има преднина с поне осем точки пред другия, то той печели. Ако няма победител и в точките, рунда се преиграва.

[alert type=”info” icon-size=”normal”]Всеки отбор има както титуляри, така и до четири резерви. Могат между битките да се извършват смени на играчите, които са в списъка на отбора. Това е много съществена функция за World of Tanks и не се среща при другите игри. Това дава възможност, ако даден играч не е в кондиция, измори се и не се представя добре, да бъде заменен.[/alert]

 

Пазарите на които можете да залагате са:

 • Краен победител – тук избирате между две опции, кой ще победи в срещата. Често букемйкърите накланят везните в една посока, чрез коефициентите си. Вероятността да познаят е голяма, но винаги има и риск да не познаят. Ако фаворитът е силно изразен, то и коефициента за него ще е доста малък и трябва да прецените дали си струва риска срещу малка печалба;
 • Краен победител в турнир – предвиждането за краен победител е доста сериозен залог, защото и риска е сериозен. Винаги можете да се доверите на мнението на букмейкърите и според дадените от тях коефициенти да изберете победител, но в един турнир често има много изненади. Имайте го предвид;
 • Хендикап- можете да заложите и на този пазар, но е важно да сте подготвени добре. Давайки виртуално предимство чрез коефициентите си, брокерите са отчели много фактори, но все пак съществуват и бъдещи такива, които ще се проявята в самата среща. Този пазар ви дава възможност да заложите на добър коефициент срещу съответният риск;
 • Победител в дадена карта – тук се има предвид кой отбор ще спечели отделна част от играта;
 • Под/над – залога е определена стойност отнасяща се за брой убийства, рундове, карти;
 • Точен резултат – колко ще са спечелените рундове за всеки отбор;
 • Специални залози – те са специфични за всяка игра, но могат да бъдат от рода на: “първа кръв” тоест залага се на това кой отбор ще убие първи в играта, брой убити в играта;

Най-известният турнир за World of Tanks е Wargaming.net League, който можете да намерите в 22Bet. Той се провежда в четири региона по света. Всеки регион има по 12 състезаващи се отбора, освен този в Северна Америка, където са 10. Наградният фонд е 300 000 долара. Регионалните турнири са разделени на две фази.

 

Полезни съвети за успех

Освен за удоволствие залозите са ви и за да ви донесат печалба. За да бъдете успешни във вашите залози е хубаво да спазвате някои правила. Много е важно да сте си написали “домашното”, тоест да сте проучили добре всеки отбор, играчите в него, начина им на игра, смените, които извършват, процента на спечелените им двубои, представяне един срещу друг. Внимавайте когато сравнявате резултати, имаме предвид, че ако не намирате статистика за срещи между двата отбора не винаги логиката, че техните резултати срещу определен отбор биха ни дали достоверни очаквания за срещата помежду им. Трябва да се вземат под внимание различните фактори – време на срещата, в кой турнир, на кой етап, в какъв период и т.н.

 • Лесно можете да намерите и прогнози на специалисти за дадени събития. Някои сайтове и специалисти дори предлагат такива срещу заплащане и твърдят, че гарантират печалби. Можете да ги използвате, това е ваше решение, но все пак не подценявайте собствената си подготовка и преценка.

[alert type=”info” icon-size=”normal”]Можете да следите чатовете и форумите, но се пазете от подвеждаща информация, повярвайте има много такава!!![/alert]

 • Не ви съветваме да залагате с пристрастие към даден отбор. Преди всяка среща има по-ясно или слабо изразен фаворит, но често това се променя в хода на срещата. Можете да залагате на фаворита, но не подценявайте и опонента и възможността за изненада, която да предвидите.
 • Ако следите задълбочено дадено събитие и следите дали има движение на коефициентите за него, също можете да си направите изводи и да си планирате залога. Коефициентите са резултат от очакванията на букмейкърите, промените по тях често са свързани с новини, които вие може би ще пропуснете.
 • Изберете си няколко отбора, които да следите. Може не всеки път да залагате на тях, но пък проверявайте как са се представили. Така ще имате поглед, ще сте по-фокусирани и ще можете по-точно да прецените дали ще спечелят или загубят. Не обръщайте внимание само на отборите с голям опит, често в турнирите се появяват нови отбори, които правят изненади. Набележете си и такива отбори с по-малко участия, които често ще са подценени, но вие можете да предвидите тяхна изненада. Не подценявайте и фактори като късмет, моментно здравословно състояние на играчите, случки от личния им живот, те също ще окажат влияние върху представянето и могат сериозно да “изкривят” статистиката.
 • Не на последно място винаги дръжте под око състоянието на банката / сметката ви. Не се увличайте в залозите без да проверите какви са средствата по нея. Често неразумното залагане води до изпразване на сметката и то неочаквано. Винаги можете да си изберете стратегия за залагане, бъдете дисциплинирани и разумни, не се водете от емоциите.

Насладете се на играта и ако сте се подготвили добре, печалбите няма да ви подминат. Добрите играчи обикновено оценяват резултатите си в по-дългосрочен план. Тоест не би трябвало да се нервирате при момента загуба или даже поредица от загуби. Всичко това е част от играта. Ако при загуба анализирате защо се е получило така, съсредоточите се върху следващият си ход вземайки предвид всичко около избраното събитие, както и наличността по сметката си, вие със сигурност ще имате вече подхода на добър играч.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
Най-Желан

Bet365

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.8
25 ян. 2021 3:00 pm
Касъмпаша лого
Касъмпаша
- -
Сивасспор лого
Сивасспор
25 ян. 2021 3:00 pm
Касъмпаша
-
-
Сивасспор
Estádio Nacional 25 ян. 2021 4:30 pm
Белененсеш лого
Белененсеш
- -
Тондела лого
Тондела
25 ян. 2021 4:30 pm
Estádio Nacional
Белененсеш
-
-
Тондела
25 ян. 2021 6:00 pm
Аланияспор лого
Аланияспор
- -
Анкарагюджю лого
Анкарагюджю
25 ян. 2021 6:00 pm
Аланияспор
-
-
Анкарагюджю
25 ян. 2021 6:00 pm
Фенербахче лого
Фенербахче
- -
Кайзериспор лого
Кайзериспор
25 ян. 2021 6:00 pm
Фенербахче
-
-
Кайзериспор
Estádio do Rio Ave Futebol Clube 25 ян. 2021 6:30 pm
Рио Аве лого
Рио Аве
- -
Санта Клара лого
Санта Клара
25 ян. 2021 6:30 pm
Estádio do Rio Ave Futebol Clube
Рио Аве
-
-
Санта Клара
25 ян. 2021 7:00 pm
Бенфика лого
Бенфика
- -
ФК Национал лого
ФК Национал
25 ян. 2021 7:00 pm
Бенфика
-
-
ФК Национал
Adams Park 25 ян. 2021 9:45 pm
Уикъмб лого
Уикъмб
- -
Тотнъм лого
Тотнъм
25 ян. 2021 9:45 pm
Adams Park
Уикъмб
-
-
Тотнъм
San Mamés Barria 25 ян. 2021 10:00 pm
Атлетик Билбао лого
Атлетик Билбао
- -
Хетафе лого
Хетафе
25 ян. 2021 10:00 pm
San Mamés Barria
Атлетик Билбао
-
-
Хетафе
Estádio de São Lúis 25 ян. 2021 10:15 pm
Фаренсе лого
Фаренсе
- -
Порто лого
Порто
25 ян. 2021 10:15 pm
Estádio de São Lúis
Фаренсе
-
-
Порто
0
Ще се радваме да оставите своя коментар!x
()
x
P