Анчелоти: Искам голове от Мбапе, на преса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От началото на сезона французинът има осем гола в 12 мача, но изглежда сякаш още не е напипал най-добрата си игра

Реал Мадрид все още се опитва да намери най-добрия начин да интегрира звездата си Килиан Мбапе в състава след неговото пристигане през лятото от Пари Сен Жермен. Въпреки че Мбапе има осем гола в 12 мача за мадридския клуб, представянето на отбора не е на обичайното си високо ниво.

Реал загуби срещу Лил в последния си мач от Шампионската лига и се готви за реванш срещу Борусия Дортмунд във вторник – мач, който е повторение на миналогодишния финал в турнира, където мадридчани спечелиха рекордната си 15-та титла.

Треньорът Карло Анчелоти отбеляза, че очакванията към Мбапе са подобни на тези, които е имал към бившия нападател Карим Бензема. Той сподели, че предпочита Мбапе да е добре позициониран в атака и да се фокусира върху вкарването на голове, отколкото върху натиска върху съперника.

“Предпочитам Мбапе да вкарва голове, отколкото да пресира”, каза Анчелоти на пресконференцията преди мача от Шампионската лига. „Позицията на централен нападател в нашия отбор не се е променила, изисквам от него същото, което исках и от Карим Бензема. Трябва да бъдем добре позиционирани и да сме готови всеки път, когато отнемем топката, да направим бърз преход в атака.“, допълни той.