Андерлехт нанесе втора загуба на Лудогорец в Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родният шампион загуби с 0:2 визитата си в Белгия и остава с една точка след първите три кръга

Лудогорец загуби с 0:2 при гостуването си на Андерлехт в третия кръг от основната фаза на Лига Европа. Това поражение доведе до спад в класирането на българския отбор, който остава с едва една точка и изпадна извън топ 30 в таблицата.

Ключов момент в мача бе изгонването на Кайо Видал в 28-ата минута. След като бе задържан за фланелката, Видал реагира с удар с лакът по лицето на противниковия играч Дегрееф. Първоначално бразилецът получи жълт картон, но след преглед на ситуацията с ВАР, той бе изгонен с директен червен картон, оставяйки Лудогорец с 10 души на терена.

Андерлехт откри резултата в 67-ата минута, когато Едози, появил се като резерва, вкара след серия от рикошети пред вратата на Симон Бонман. Лудогорец изравни в последните минути, когато Руан Круз отбеляза след удар на Нареси, който първо уцели гредата. Въпреки това, след намеса на ВАР, голът бе отменен.

Само няколко минути по-късно, Андерс Дрейер отбеляза втори гол за Андерлехт, след като бе асистиран от Каспер Долберг, оформяйки крайния резултат 2:0.