Андрес Иниеста обяви края на кариерата си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският халф сложи точка на легендарната си кариера на 40 години

Андрес Иниеста потвърди, че се оттегля от футбола, като официалното обявяване на края на неговата забележителна кариера ще се състои утре, 8 октомври. 40-годишният испански полузащитник публикува емоционално видео, в което треньорите, с които е работил през годините, споделят своите впечатления за него. Сред участниците в клипа са именити наставници като Луис Енрике, Луис ван Гаал, Луис де ла Фуенте, Пеп Гуардиола и Висенте Дел Боске, както и бащата на Иниеста, който също се включва с думи за сина си.

Видеото разкрива влиянието, което Иниеста е оказал не само на играта, но и на хората около себе си през своите дълги години като професионален футболист. Кариерата на Иниеста е свързана с някои от най-забележителните моменти в съвременния футбол, както на клубно, така и на международно ниво.

През по-голямата част от своята кариера Андрес Иниеста игра за Барселона, където спечели огромен брой трофеи и завинаги остави своя отпечатък в историята на клуба. Сред неговите успехи са 4 титли от Шампионската лига, 9 шампионски титли на Испания и 6 спечелени купи на страната.

С националния отбор на Испания той спечели Световното първенство през 2010 година, където вкара и победния гол във финала срещу Нидерландия, както и два пъти стана европейски шампион – през 2008 и 2012 година. Тези постижения направиха Иниеста една от най-важните фигури в съвременната футболна история на Испания.

След като напусна Барселона през 2018 г., Иниеста продължи кариерата си в японския клуб Висел Кобе, а впоследствие премина в емирартския отбор Емирейтс.