google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" останаха втори в своята група въпреки победата над скандинавците

Националният отбор на Англия записа убедителна победа в гостуването на Финландия с резултат 3:1 в среща от Лига на нациите. С този успех “Трите лъва” се върнаха на победния път след загубата от Гърция с 1:2 преди няколко дни. Английският тим направи силно представяне в Хелзинки и закономерно стигна до победата.

Отборът на Англия доминираше през първото полувреме, а брилянтна комбинация им даде аванс в резултата в 18-ата минута. Младокът Ейнджал Гомес с прекрасна асистенция намери Джак Грийлиш, който без колебания порази вратата на съперника за 0:1. Англия действаше концентрирано и държеше повече топката до почивката, като запази преднината си.

В средата на второто полувреме Трент Александър-Арнолд вкара красив гол от фаул и направи резултата 2:0 в полза на “Трите лъва”. Така тимът на Лий Карсли можеше да си отдъне за крайния изход на срещата.

В 84-ата минута резервата Оли Уоткинс комбинира с Деклан Райс и халфът на Арсенал направи 3:0. Финландия върна едно попадение 180 секунди по-късно чрез Арту Хосконен, който оформи крайния резултат 1:3 в полза на “Трите лъва”.

Така Англия събра 9 точки в актива си и е на 2-рото място в групата, като се изравни по точки с лидера Гърция, който има предимство в преките двубои и мач по-малко. Няма съмнение, че двубоят между двете нации на 14 октомври в Атина ще реши победителят в тази група.