Арда и Лудогорец откриват пролетния полусезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от Кърджали никога не е побеждавал Орлите в елитния ешелон

Десеткратният шампионът Лудогорец открива пролетния дял от сезона в efbet Лига с криещо много неизестни гостуване на Арда.

Двубоят, който ще се играе от 14.15 часа в Кърджали, е от 4-ия кръг, но беше отложен заради участието на разградчани в европейските клубни турнири.

Орлите оглавяват временното класиране с 42 точки, но само с две повече от преследващия настървено титлата ЦСКА София, който днес се изправя срещу Локомотив (София).

Лудогорец акостира в Източните Родопи в доста променен вид. Начело на състава вече е Анте Шимунджа, а освен това бяха привлечени пет нови попълнения – бразилското крило Рик Джонатан, хърватският вратар Слуга Слуга, словенецът Жан Карничник, игралият доскоро с екипа на Арда Спас Делев и аржентинският нападател Матиас Тисера.

Доста играчи пък напуснаха Разград – вратарят Кристиян Кахлина беше продаден в САЩ за малко над 1 милиона евро, а подобна сума Орлите получиха и трансфера на Мавис Чибота в Макаби (Хайфа).

Отборът беше напуснат също от Стефан Баджи, Дорин Ротариу, Елвис Ману, Жосуе Са и Димитър Митков.

Повторен дебют на кормилото на Арда ще направи наставникът Стамен Белчев. Той ще сглобява тимовия си лист без тръгналите си Иван Караджов, Пламен Крумов и Спас Делев.

Любопитно е да се отбележи, че Арда все още няма победа над Лудогорец в елита. Балансът между двата отбора е 4 победи за разградчани и 2 равенства. В началото на декември Лудогорец спечели домакинството си срещу отбора от Кърджали с 4:1.

Според букмейкъра bet365.com Орлите са големия фаворит за трите точки и днес. Коефициентът за победа на Лудогорец е 1.40 срещу 8.00 за успех за домакините. Ставката за равенство е 4.20.