Арсенал може да пребори Ман Юнайтед за Жул Кунде
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Артилеристите" са близо до привличането на защитника на Севиля

Манчестър Юнайтед е съперник на Арсенал в надпреварата за подписа на Жул Кунде, който е оценен на 60 милиона евро от Севиля. Грандовете от Висшата лига имат сериозен интерес към 22-годишния футболист, който е следен и от доста други отбори. Според информациите обаче Арсенал е фаворит за подписа на Кунде на този етап.

Кунде привлече вниманието към себе си, откакто пристигна в Севиля от Бордо през лятото на 2019 г. Сега един от най-добрите защитници в Ла Лига, 22-годишният играч се превърна в несменяем титуляр за тима на Юлен Лопетеги, като записа 38 участия във всички състезания през този сезон. Неговият невероятен прогес на стадион “Рамон Санчес Писхуан” трябваше да бъде забелязан рано или късно и със сигурност редица топ клубове в цяла Европа го следят отблизо през тази кампания. Според информациите в Испания, отборите на Арсенал и Манчестър Юнайтед са най-заинтересовани от Кунде.

Манчестър Юнайтед е свързан с Кунде от доста време и въпреки факта, че той все още е в сравнително ранен етап от кариерата си, той е важна трансферна цел за тях. Хари Магуайър на практика е играл всеки мач за “червените дяволи” и въпреки че е малко непоследователен, той ще остане опора в защитата на тима. Капитанът на Манчестър Юнайтед обаче няма редовен централен партньор в отбраната поради проблеми с формата, които тормозят Виктор Линделоф и Ерик Байи. В резултат на това се предполага, че Юнайтед ще усилено ще търси нов централен защитник това лято.

Арсенал, от друга страна, има редица централни защитници. В действителност, Микел Артета може да разчита на Давид Луис, Габриел Магалхаес, Пабло Мари, Роб Холдинг и Калум Чеймбърс в момента, докато Уилям Салиба и Константинос Мавропанос са под наем. Твърди се, че Чеймбърс ще бъде продаден през това лято, докато Мавропанос няма бъдеще в Арсенал. Давид Луис пък е в залеза на кариерата си и е разбираемо защо Арсенал иска още един нов бранител, като Жул Кунде ще свърши страхотна работа на “топчиите”.

Тимът на Севиля е намалил исканата цена за 22-годишния французин от 90 на 60 милиона евро, за да гарантира, че е в състояние да постигне споразумение за трансфер през лятото. Междувременно, освен Арсенал и Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид също следи Кунде, но може да бъде изправен пред загубена битка, тъй като Висшата лига е обявена за негова по-предпочитана дестинация. Сега предстои да видим дали Арсенал ще може да си позволи тези 60 милиона евро, или по-стабилният от финансова гледна точка Манчестър Юнайтед може да го привлече.