google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Малко вероятно е лондонският клуб да задейства освобождаващата клауза от 68 милиона паунда в договора на Виктор Осимен с Наполи

Според информация на медията Football Insider, Арсенал едва ли ще задейства освобождаващата клауза от 68 милиона паунда на нигерийския нападател Виктор Осимен през януари, въпреки че имаше интерес към нападателя през летния трансферен прозорец. Намалената трансферна сума на нигерийския нападател надали ще убеди “артилеристите” да направят оферта, тъй като има опасения относно разходите им на фона на финансовия феърплей.

Виктор Осимен не успя да намери нов топ клуб през лятото. През този период кариерата му в Наполи се смяташе за приключила, след като той изрази желанието си да напусне, като Челси беше единственият, който беше много близо до привличането му.

Въпреки това, голямата му освобождаваща клауза се оказа проблематична. “Сините” едва ли ще го вземат и през януари, въпреки че Осимен сега има намалена освобождаваща клауза от £68 милиона според новия му договор с Наполи. Същото важи и за тима на Арсенал, който трудно би могъл да си позволи да плати сумата за нигериеца.

След трансферната сага с Осимен, Антонио Конте го отстрани от състава на Наполи. Футболистът се възползва от шанса да се присъедини към турския гранд Галатасарай под наем. Той продължава да блести за отбора с два гола и четири асистенции в четири мача във всички състезания. Въпреки това, споразумението за наем с Галатасарай има клауза за прекъсване, която ще позволи на нападателя да напусне през януари, ако има подходяща оферта за него.