Арсенал повали Уулвърхемптън с обрат в 96-та минута
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" са на само една точка от зона "Шампионска лига"

Арсенал успя да победи драматично Уулвърхемптън с 2:1 в отложения им мач от 20-ия кръг на Висшата лига.

Срещата на “Емирейтс” започна активно за гостите, които вкраха в 6-та минута, но голът им беше отменен заради засада, но само 60 секунди по-късно отново реализираха. ВАР влезе в сила и отмени и това им попадение заради засада.

в 10-та минута обаче нямаше какво да им отнеме попадението. Грешка в защитата на Арсенал позволи на Хий-Чан Уан да излезе на отлична позиция за изстрел и той прониза Рамсдейл за 1:0.

След почивката Уан имаше шанс да удвои аванса на своя тим, но стреля неточно. В 72-та минута Лаказет беше на сантиметри от това да изравни, но Жосуе Са направи невероятно спасяване, който уцели ъгъла, в който французинът насочи топката.


Така се стигна до 82-та минута, когато Еди Нкейта намери по отличен начин Николас Пепе и той веднага стреля, за да изравни резултата. Малко след това Педро Нето имаше златен шанс да върне Уулвс напред в резултата, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда на Рамсдейл.

Така се стигна чак до шестата минута на продължението, в която Пепе този път асистира към Александър Лаказет, а французинът стреля, топката се отклони от защитник в оранжево и влетя в мрежата за крайното 2:1.

Така Арсенал остава пети, но с 45 пункта – на една точка от четвъртия Манчестър Юнайтед. Уулвърхемптън пък остана седми с 40 точки.