Арсенал със запитване за цената на две от звездите на Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал е направил запитвания за дуото на Манчестър Сити Рахим Стърлинг и Рияд Марез

Според информация на Eurosport, Арсенал планира двойно нападение по настоящия шампион във Висшата лига Манчестър Сити това лято и вече е направил запитвания за възможността да подпише със звездните нападатели Рахим Стърлинг и Рияд Марез.

След сезон, който Арсенал трябва бързо да забрави, изглежда, че “артилеристите” проявяват сериозни амбиции на трансферния пазар, въпреки че няма да играят в европейските клубни турнири в предстоящата кампания. Подсилванията във всички зони на терена са задължително за Микел Артета, тъй като той иска да върне Арсенал в топ 4 и да се бори за трофеи.

Капитанът на тима Обамеянг не направи добър сезон 2020/21, а Габриел Мартинели отново бе поразен от контузии, докато колкото по-малко се говори за катастрофалния дебютен сезон на Уилям с Арсенал, толкова по-добре. Така че не би трябвало да е изненадващо, че Артета се стреми да подобри възможностите си в нападение това лято, като Марез и Стърлинг са трансферни цели.

Алжирецът се радваше на солиден сезон 2020/21 и бе един от ключовите играчи на Манчестър Сити, завършвайки с 14 гола и 9 асистенции в 48 мача. Междувременно Стърлинг стартира кампанията силно, но беше пренебрегнат за няколко важни мача в края на сезона от Пеп Гуардиола. Все пак той се отчете с 14 гола и 12 асистенции в 49 срещи.