Артета говори за трансферните си желания през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал се нуждае от играч на „друго ниво“ през януарския трансферен прозорец, казва Микел Артета

Микел Артета промени трансферните планове на Арсенал след сензационния им старт на сезона, като сега испанецът настоява, че артилеристите се нуждаят от играчи на „друго ниво“.

Клубът е на върха на Висшата лига след 12 мача, като артилеристите спечелиха десет, направиха едно равенство и загубиха веднъж.

Арсенал подписа с играчи като Габриел Жезус и Олександър Зинченко миналото лято, като клубът похарчи около £120 милиона в процеса. Въпреки това, Артета имаше желание да подпише с дефанзивен халф и “артилеристите” се провалиха с опита да вземат Дъглас Луис.

Имаше значителен интерес и към крилото на Шахтьор Донецк Михайло Мудрик, като украинците отхвърлиха оферта от £30 милиона от Арсенал за 21-годишния футболист. Оттогава Луис подписа нов договор с Вила, докато според съобщенията Шахтьор оценява Мудрик на около £95 милиона.

Артета вярва, че силният старт на сезона на Арсенал трябва да накара клуба да покаже амбициите си на трансферния пазар, като подпише играчи на различно ниво от това, към което са се стремили преди.

“Очевидно предвид позицията, в която се намираме в момента, това изисква играч на друго ниво. Ще разгледаме всичко и ще видим какво можем да направим”, заяви треньорът на тима от Северен Лондон.