Атлети ликува – 11-ата титла на Испания е факт!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Голове на Анхел Корея и Луис Суарес донесоха обрат и шампионска победа при визитата на Валядолид

Атлетико (Мадрид) сътвори забележителен обрат, за да стигне до победа с 2:1 при гостуването на Валядолид, а с това и до жадуваната шампионска титла в Ла Лига.

Хората на Чоло Симеоне събраха 86 точки и оставиха на два пункта зад себе си Реал Мадрид, който постигна драматичен домакински успех над Виляреал с 2:1.

Валядолид поведе в резултата в 18-ата минута, когато след мълниеносна контраакция опитният халф Оскар Плано бе изведен зад гърба на отбраната на Атлети, а след като достигна наказателното поле последва и хладнокръвен завършващ удар – 1:0.

Столичани обаче натиснаха педала на газта след подновяването на играта и с две попадения в рамките на десет минути обърнаха резултата.

Атлети ликува - 11-ата титла на Испания е факт! 1

Аржентинският нападател Анхел Корея възстанови статуковото след прецизен удар по тревата в 57-ата минута, при който стражът на домакините Жорди Масип се оказа безпомощен, след като топката премина между краката на защитник и попадна в десния ъгъл на вратата.

Статистиците побързаха да отбележат, че Корея е бил въвлечен в 17 гола на Атлети през този сезон – 9 попадения и 8 асистенция. Това пък е и най-ефекивното му представяне в отбора за шестте му сезона клуба от испанската столица.

В средата на втората част уругвайският стрелец Луис Суарес направи 1:2, възползвайки се от груба грешка на току-що появилия се в игра за Валядолид Серджи Гуардиола.

Това е първата титла за Атлети от 2014 година насам.

Реал записа успех с 2:1 срещу Виляреал на “Естадио Алфредо ди Стефано”.

Лос бланкос направиха пълен обрат в мача, след като изоставаха с 0:1 до 87-ата минута, но с попадения на Карим  Бензема и Лука Мoдрич успяха да спечелят двубоя. Това обаче не се оказа достатъчно за титлата.