Реал Мадрид с пълен обрат срещу Виляреал, но не стана шампион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" стори всичко по силите си, за да надвие Виляреал у дома

Реал Мадрид записа успех с 2:1 срещу Виляреал в мач от последния кръг на Ла Лига на “Естадио Алфредо ди Стефано”. “Лос бланкос” направиха пълен обрат в мача, след като изоставаха с 0:1 до 87-ата минута, но с попадения на Бензема и Мадрич успяха да спечелят двубоя. Въпреки това Реал остана на второто място в Ла Лига за сезон 2020/21, след като Атлетико Мадрид надви Валядолид със същия резултат.

Първите минути предложиха положения пред двете врати, като Карим Бензема и Карлос Бака бяха замесени, но двамата вратари не бяха сериозно застрашени. В 15-ата минута Одриосола достави добра топка за Бензема, но французинът не успя да изиграе ситуацията по най-добрия начин.

В 20-ата минута Виляреал откри резултата. Секунди след като в лагера на Реал разбраха, че Валядолид повежда на Атлетико Мадрид на “Хосе Зория”, липсваше концентрация в защитата на “белия балет” и Пино се възползва по чудесен начин, пращайки топката в мрежата на Куртоа – 0:1.

В 24-ата минута Реал Мадрид имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Дани Парехо в пеналта, но главният съдия не посочи бялата точка и не получи сигнал от ВАР. Десет минути по-късно Модрич стреля покрай вратата на гостите. Реал продължи да атакува и в 44-ата минута Бензема стреля, но в аут.

Второто полувреме започна с натиск на домакините. В 55-ата минута Карим Бензема вкара попадение с глава, но голът бе отменен заради засада след намеса на ВАР. Единадесет минути по-късно вратарят на Виляреал допусна грешка, от която не успя да се възползва Бензема и стреля покрай вратата.

В 83-ата минута Лука Модрич изстреля мощен удар от 20-на метра, но топката премина покрай страничната греда.

В 87-ата минута Карим Бензема получи топката в наказателното поле и с прецизен завършващ удар вкара за 1:1.

В добавеното време на срещата Реал стигна до пълен обрат. Бензема комбинира с Лука Модрич, който с удар от 15-на метра прати топката в мрежата на гостите за 2:1.