Барселона разби Атлетико в Мадрид и остана в битката за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците с много важен успех в гостуването на тима на Диего Симеоне

Барселона разби Атлетико Мадрид с 3:0 като гост в последна среща от 29-ия кръг на Ла Лига. Успехът запази шансовете на тима на Шави в битката за титлата, макар и те да са минимални.

След тази категорична победа, Барса събра актив от 64 точки и е на осем пункта зад лидера Реал Мадрид. Атлетико Мадрид пък остана извън топ 4, изоставайки с точка от Атлетик Билбао.

Барселона направи много силен двубой в двете фази на играта и се поздрави със заслужена победа на “Метрополитано”. Нямаше много ситуации за гол през първото полувреме. Каталунският гранд организира чудесна атака и откри резултата в 38-ата минута. Жоао Феликс бе изведен от Роберт Левандовски и португалският национал, който е собственост на Атлетико, с техничен удар наказа Ян Облак – 0:1. При този резултат завърши и първата част на сблъсъка.

Много бързо след почивката тимът на Шави вкара втори гол. Бразилското крило Рафиня намери Левандовски в наказателното поле и опитният поляк с майсторски удар не остави шансове на Облак – 0:2.

20-годишният халф на гостите Фермин Лопес сложи точка на спора в 65-ата минута. Той засече с глава подаване на Левандовски за 0:3 в полза на каталунците.

Така Барселона се отправя към паузата с натрупана увереност. Каталунският гранд подновява действието в Ла Лига на 30 март, когато приема Лас Палмас.