Барселона ще се бори с Арсенал и Ман Юнайтед за подписа на Мерино
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците искат полузащитника на Реал Сосиедад - Микел Мерино, който ще струва 60 милиона евро

Според информация на медията Fichajes, испанският национал Микел Мерино попада в трансферните планове на Барселона. Английските грандове Арсенал и Манчестър Юнайтед също се интересуват от привличането на халфа на Реал Сосиедад. Междувременно Мерино има освобождаваща клауза на стойност 60 милиона евро в договора си с баския клуб.

Микел Мерино се утвърди като един от най-добрите халфове в Ла Лига, откакто се присъедини към Реал Сосиедад от Нюкасъл Юнайтед през юли 2018 г. Възпитаник на юношеската дивизия на Осасуна, испанският полузащитник стана известен в чужбина, като защитава цветовете на Борусия Дортмунд и Нюкасъл Юнайтед, преди да се завърне в Испания преди почти половин дузина години.

През последните пет години и половина, 27-годишният футболист направи страхотен прогрес, превръщайки се в ключова фигура в средата на терена за своя клуб и страна. Той се наслаждава на отлична кампания 2023/24, като е допринесъл за 11 гола в 36 мача досега. Прогресът на Мерино не остава незабелязан, привличайки вниманието на Барселона, Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Merino е в полезрението на Барселона от дълго време. Действащият шампион в Ла Лига ще иска да се подсили в халфовата линия на фона на несигурността около бъдещето на Ориол Ромеу. Така халфът на Реал Сосиедад е важна трансферна цел за Барселона. Но неспиращите финансови проблеми на каталунския клуб означават, че може да не успеят да задействат неговата освобождаваща клауза от 60 милиона евро.