Атлетико Мадрид и Барселона ще се борят за Тиаго Алкантара
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса ще трябва да се бори с Атлетико, за да се сдобие с услугите на 32-годишния полузащитник на Ливърпул

Според информация на Fichajes, отборите на Барселона и Атлетико Мадрид имат желание да привлекат Тиаго Алкантара. И двата клуба от Ла Лига се стремят да подсилят халфовата си линия в краткосрочен план и са идентифицирали полузащитника на Ливърпул като потенциална цел.

Тиаго Алкантара се изкачи в редиците на Барселона и стигна до първия им отбор, преди да се присъедини към Байерн Мюнхен през лятото на 2013 г. След успешен престой в германския гранд, той се присъедини към Ливърпул през лятото на 2020 г. Нещата не вървят по план за 32-годишния футболист, откакто се премести в Англия, тъй като той беше обект на множество контузии. Докато той остава важна част от първия отбор на Ливърпул, бъдещето му на “Анфийлд” е несигурно.

Договорът на 32-годишния футболист с мърсисайдския клуб изтича през лятото на 2024 г. Ливърпул едва ли ще му предложи нов договор предвид броя на контузиите, които е получил, и факта, че не е на разположение от началото на сезона.

Барселона иска да си върне 32-годишния играч, който ще бъде на разположение като свободен агент след края на сезона. Шави търси повече дълбочина в центъра на терена и иска да разчита на класен опитен халф. Но Барселона ще срещне конкуренция от Атлетико Мадрид в битката за подписа на Тиаго, тъй като Диего Симеоне се е прицелил във футболиста на Ливърпул.