Атлетико Мадрид ще се опита да привлече футболист на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мадридският клуб се надява да подпише с 33-годишния бранител Маркос Алонсо

Според информация на испанското издание SPORT, опитният бранител Маркос Алонсо е обект на интерес от страна на Атлетико Мадрид. “Дюшекчиите” искат да вземат нов ляв бек през летния трансферен прозорец. И в мадридския клуб са оптимисти за привличането на 33-годишния футболист на Барселона.

Маркос Алонсо беше постоняен в изявите си през последните половин дузина години. Възпитаник на легендарната академия Ла Фабрика на Реал Мадрид, той не успя да пробие на “Бернабеу” и стана известен по време на престоя си във Фиорентина. Това му спечели трансфер в Челси, където прекара шест години, преди да напусне клуба от Западен Лондон като свободен агент.

Испанецът се завърна в родината си, като се присъедини към Барселона със свободен трансфер през лятото на 2022 г. 33-годишният играч успя да спечели титлата на Камп Ноу през миналия сезон. Но текуащата кампания е разочароваща за него. Испанският национал има само 299 минути игрово време в седем мача, тъй като има проблеми с контузия на гърба.

Футболистът на Барселона е обект на интерес от страна на Атлетико Мадрид, като преговорите вече са в ход. А интересът на Лос Рохибланкос към Алонсо е разбираем, тъй като Рейнилдо Мандава е единственият ляв бек в състава на Диего Симеоне. Атлетико Мадрид даде под наем Хави Галан на Реал Сосиедад през януарския трансферен прозорец и ще иска по-опитен играч на негово място, като се надява да вземе Алонсо през лятото.