Ливърпул разгроми Брентфорд, Салах се завърна с гол и асистенция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" отново дръпнаха с 5 точки пред Манчестър Сити и Арсенал в битката за титлата

Ливърпул постигна убедителна победа с 4:1 като гост на Брентфорд в среща от 25-ия кръг на английската Висша лига. “Червените” изиграха силен двубой в Лондон и се поздравиха с важен успех срещу корав съперник.

С тази победа тимът на Юрген Клоп събра 57 точки в актива си на върха в класирането на Висшата лига. Ливърпул има пет пункта аванс пред Ман Сити и Арсенал, които днес предстои да играят, а “гражданите” имат и още един отложен мач. Брентфорд пък остана с 25 пункта на 14-ата позиция.

Началото на двубоя не бе лесно за Ливърпул, но постепенно мърсисайдци установиха контрол върху топката и започнаха да създават положения пред вратата на Марк Флекен. В 35-ата минута Дарвин Нунес откри със страхотен гол. Минута преди края на редовното време на първата част, Диого Жота получи неприятна контузия и бе заменен от Мохамед Салах. Египетският национал пък се завърна на терена след излекувана травма.

В 55-ата минута аржентинският халф Алексис МакАлистър направи резултата 2:0 в полза на гостите, като Салах се отличи с асистенция. Египетската звезда вкара за 3:0 в плза на Ливърпул в 68-ата минута, за да убие окончателно интригата.

В 75-ата минута Айвън Тони намали резултата на 1:3. Малко преди края на мача Коди Гакпо също записа името си сред голмайсторите, като оформи крайния резултат 1:4.

Следващият двубой на Ливърпул е домакинство на Лутън на 21 февруари, след което предстои финала на Купата на Лигата срещу Челси на 25-ти.