Атлетик Билбао възкръсна в Майорка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Баските" стигнаха до изравнително попадение в 96-ата минута

Майорка изпусна Атлетик Билбао, и двата отбора завършиха наравно – 1:1. Равенството обаче не устройва Билбао. То означава, че тимът пропусна втори пореден шанс да влезе в топ 6.

Техният съперник за бленуваната позиция – Реал Бетис, също допусна грешка през този кръг като бе разгромен с 4:0 от Барселона. Бетис загуби точки и в предишния си двубой, когато завърши 0:0 с Реал Сосиедад. Билбао обаче пропусна да се възползва от тези възможности.

“Баските” също сбъркаха в два поредни кръга, губейки от Севиля и завършвайки наравно с Майорка.

Канг-Ин даде преднина на домакините в 58-ата минута. Той се възползва от подаването на Ведат Муричи в наказателното поле на Билбао.

Резултатът бе изравнен чак в 96-ата минута от Инаки Уилиамс, който се разписа от дузпа. Този път съдбата се реваншира на Билбао, които пък загубиха предишната си среща, срещу Севиля, в заключителните минути, отново след изпълнение на 11-метров наказателен удар.

С точката, която Майорка спечели, тимът се изкачи на 11-ата позиция. Те не са застрашени от изпадане и почти нямат шанс да се класират за евротурнирите през следващия сезон. Това обаче изглежда не влияе негативно на тяхната мотивация да печелят още точки.