Клуб от Ла Лига бе изхвърлен от Купата на Краля заради гаф
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отборът на Гранада губи служебно мача си срещу Ароса

Сензационна новина дойде от Испания – елитният тим Гранада беше изхвърлен от турнира Купата на Краля заради участието на резервния вратар Адриан Лопес в двубоя от първия кръг на Купата срещу петодивизионния Ароса. Скромният тим печели срещата служебно с 3:0, обявяват от Дисциплинарната комисия към Испанската футболна федерация. Иначе в мача отборът на Гранада спечлеи с класическия резултат и си бе осигурил място в следващата фаза.

Според информацията, тимът на Гранада е получил предупреждение половин час преди началото на мача, че няма право да постави в списъка с играчи вратаря Лопес, който е непрофесионален футболист, а това не му позволява да вземе участие в Купата на Краля – второто най-голямо състезание в испанския футбол след Ла Лига.

Съгласно състезателния регламент състезателите от резервния отбор, които взимат участие в мачовете за Купата, не трябва да са навършили 23 години.

След мача ръководството на Ароса пусна жалба срещу Гранада, която е приета. Освен че отпада от надпреварата по шокиращ начин, тимът на Гранада ще трябва да плати глоба от 6000 евро.