google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дюшекчиите" са се прицелили в канадския голаджия Джонатан Дейвид

Канадският национал Джонатан Дейвид е един от най-добрите играчи във френската Лига 1 последните три сезона. Той не напусна Лил и през изминалото лято, въпреки че няколко по-големи клуба имаха интерес към него.

Нападателят на “песовете“ има договор с Лил до лятото на 2025 г. и изглежда така, че той няма да бъде подновен. Интересът към футболиста се повишава. 24-годишният Дейвид е записал 92 гола и 20 асистенции в 196 мача за Лил, където той играе от 2020 г. В началото футболистът имаше малко проблеми с адаптацията, но той повиши нивото на представяне и не поглежда назад.

Сред отборите, които са набелязали Джонатан Дейвид, е испанският гранд Атлетико Мадрид, който търси наследник на 33-годишния Гризман. Френският футболист е в залеза на кариерата си и може би има още 1-2 силни сезона за Атлетико.

„Дюшекчиите“се изправят срещу Лил в Шампионска лига на 23 октомври и ще имат много добра възможност да видят качествата на канадкия нападател Дейвид. При добро представяне в срещата, Атлетико със сигурност ще увеличи още стремежа си да привлече канадеца.