Байерн Мюнхен договори “чудовището” от Наполи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ким Мин-Дже си спечели този прякор поради безкомпромисните си изяви на терена

Бранителят на Наполи Ким Мин-Дже е постигнал устна договорка с Байерн Мюнхен относно трансфера си на “Алианц Арена”, съобщава Флориан Плетенберг. Той ще получава заплата между 10-12 милиона евро на година и ще подпише договор до 2028. Баварците ще платят откупната клауза на южнокорееца на стойност 50 милиона евро, която ще бъде валидна от 1 до 15 юли.

Ким бе важна част от състава на Лучано Спалети, който направи истински фурор в Серия А през миналия сезон. “Небесно-сините” спечелиха третото Скудето в своята история, което гарнираха със солидно представяне в Шампионска лига. Разбира се, нищо от това нямаше да се случи, ако бранителите на тима не даваха сигурност на съотборниците си, които можеха да се фокусират в изграждането на атаките. Със своите 1,90 см. и 84 кг. Ким бе страшилище за противниковите нападатели, което внасяше спокойствие у съотборниците си.

Южнокореецът ще замени напускащия в посока ПСЖ Люка Ернандес. Французинът също вече договори личните си условия с френския шампион и единственото, което остава преди трансферът му да бъде финализиран е ПСЖ да се разбере с Байерн за неговата цена.

Освен Байерн Мюнхен Манчестър Юнайтед също искаше да привлече Ким. Ситуацията със собствеността на клуба обаче не позволи на Ерик тен Хаг да осъществи трансфера, тъй като той все още не знае с какъв бюджет ще разполага за нови футболисти.