google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварският гранд няма да привлича вратаря на Ливърпул

Според информация на известния германски журналист Флориан Плетенберг, бразилският страж Алисон Бекер не е в списъка с трансфернни цели на Байерн Мюнхен. Скорошни съобщения твърдят, че баварците смятат 32-годишния страж на Ливърпул за наследник на Мануел Нойер. Вместо това баварският гранд вижда Александър Нюбел за наследник на дългогодишния си вратар.

Възходът на Алисон е невероятен, откакто се присъедини към Ливърпул от Рома в сделка за голяма сума през юли 2018 г. Бразилският вратар беше страхотен между гредите за мърсисайдския клуб, като същевременно се утвърди като може би най-добрият вратар в света през последните 6-7 години.

32-годишният вратар има над 250 мача досега за Ливърпул, като запази 119 чисти мрежи и допусна 239 гола. Опитният страж обаче е изправен пред несигурно бъдеще на Анфийлд на фона на зараждащите се спекулации с клубове от Саудитската професионална лига.

Отборите от Близкия исток са готови да увеличат седмичната заплата на Алисон от 150 000 паунда. В допълнение, скорошни информации свързват бразилския национал с Байерн Мюнхен, като Венсан Компани има желание да вземе вратаря на Ливърпул на “Алианц Арена” през следващата година. Журналистът Флориан Плетенберг обаче отрича слуховете и информира, че Байерн няма да привлича Алисон.